Laatst volgde ik een kookworkshop onder leiding van Julius Jaspers. Ik vroeg hem het hemd van het lijf over eigelijk van alles en nog wat. Wat een leuke en toegankelijke man is dat zeg. Heel fijn om van zo iemand allerlei tips te krijgen. Zo gaf hij ook de tip dat je in een gerecht eigenlijk niet meer dat 6 tot 7 ingrediënten moet gebruiken, hiermee laat je de producten voor zich spreken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de sla als dat nog nodig is, ik kocht voorverpakte sla. Schil de komkommer en snij hem door het midden. Daarna in dunne plakjes.
De ui pel je en daarna ook deze door het midden en in dunne plakjes.
De tomaat was je en vervolgens prik je met een scherp mes in het midden van de tomaat. Een beetje schuin, vervolgens prik je weer zodat je een soort driehoekje vormt. Dit doe je heel de tomaat rond. Prik met je mes tot je denkt dat je ongeveer in het midden zit. Haal vervolgens de helften van elkaar. Zo zien ze er super leuk uit om op te dienen.
Vouw van de ham mooie roosjes.
De dressing maak je door simpelweg alle ingrediënten in een maatbeker of bijvoorbeeld een leeg jampotje met deksel te doen en vervolgens te kloppen of schudden tot een gladde dressing. Deze kun je als er overblijft nog een aantal dagen goed houden in de koelkast.
Mediterraanse salade met burrata
Neem ten slotte een grote schaal of kom erbij en doe hier eerst de sla in, vul hem daarna verder op met alle ingrediënten en leg de bollen burrata erop. Bestrooi deze met nog wat zwarte peper en giet er een beetje olijfolie overheen. Serveer met de dressing apart erbij, in het geval dat er wat zou overblijven kun je de salade ook in de koelkast prima een dag bewaren. Serveer met een lekker stuk stokbrood erbij