Mediterraanse salade met burrata

Mediterraanse salade met burrata.

Laatst volgde ik een kookworkshop onder leiding van Julius Jaspers. Ik vroeg hem het hemd van het lijf over eigelijk van alles en nog wat. Wat een leuke en toegankelijke man is dat zeg. Heel fijn om van zo iemand allerlei tips te krijgen. Zo gaf hij ook de tip dat je in een gerecht eigenlijk niet meer dat 6 tot 7 ingrediënten moet gebruiken, hiermee laat je de producten voor zich spreken. Ook komen de smaken dan maximaal tot hun recht. Natuurlijk moet je kiezen voor vooral goede producten, liever iets minder dan meer van slechte kwaliteit. Deze Mediterraanse salade met burrata is daar een goed voorbeeld van. Heerlijke pure producten en wat een smaakexplosie!

Je weet gewoon wanneer je de bol opensnijdt hoé lekker het gaat worden!

Dit heb je nodig:

  • burrata
  • witte ui
  • groene olijven
  • rode tomaten
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • gerookte ham ( serrano / Parma )
  • sla naar keuze
  • komkommer
Voor de dressing heb je nodig:
  • 1 el Dijonmosterd
  • peper/ zout
  • 5 el olijfolie
  • 3 el wittewijn azijn
  • 1 el honing
Mediterraanse salade met burrata
Wij aten hem op ons Franse terras in de tuin.

En zo maak je het:

Was de sla als dat nog nodig is, ik kocht voorverpakte sla. Schil de komkommer en snij hem door het midden. Daarna in dunne plakjes.

De ui pel je en daarna ook deze door het midden en in dunne plakjes.

De tomaat was je en vervolgens prik je met een scherp mes in het midden van de tomaat. Een beetje schuin, vervolgens prik je weer zodat je een soort driehoekje vormt. Dit doe je heel de tomaat rond. Prik met je mes tot je denkt dat je ongeveer in het midden zit. Haal vervolgens de helften van elkaar. Zo zien ze er super leuk uit om op te dienen.

Vouw van de ham mooie roosjes.

De dressing maak je door simpelweg alle ingrediënten in een maatbeker of bijvoorbeeld een leeg jampotje met deksel te doen en vervolgens te kloppen of schudden tot een gladde dressing. Deze kun je als er overblijft nog een aantal dagen goed houden in de koelkast.

Mediterraanse salade met burrata

Neem ten slotte een grote schaal of kom erbij en doe hier eerst de sla in, vul hem daarna verder op met alle ingrediënten en leg de bollen burrata erop. Bestrooi deze met nog wat zwarte peper en giet er een beetje olijfolie overheen. Serveer met de dressing apart erbij, in het geval dat er wat zou overblijven kun je de salade ook in de koelkast prima een dag bewaren. Serveer met een lekker stuk stokbrood erbij en: Heerlijk Happen!

Wil je nog meer lekkers maken met burrata? Probeer dan eens deze recepten:

Mediterraanse salade met burrata
Heerlijk met een fris wijntje erbij.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Mediterraanse salade met burrata.”

  1. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *