Bimi is een soort asperge-broccoli maar heeft een iets mildere en zoetere smaak. De steeltjes lijken dus wel een beetje op die van groene asperges. Ze zijn uitermate geschikt om mee te roerbakken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet allereerst een pan water op en kook daarin de rijst gaar.
Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in kwarten en snipper de sjalot.
Neem een grote kom erbij en doe hierin de 30gr bloem. Hussel de kipfiletblokjes door de bloem zodat er een dun laagje opzit, haal ze uit de kom en leg ze apart.
Bimi roerbak met kip en rijst voorbereiding
Nu gaan we de saus maken. In de kom met de overgebleven bloem gieten we de kippenboullion, de sojasaus, de honing, de gesnipperde knoflook, en de rest van de kruiden uit het lijstje. Met een garde kluts je het goed door elkaar tot je een mooie saus hebt, zet ook deze even apart.
Pak nu een grote koekenpan of wok en met wat sesamolie bak je daarin de kipfiletblokjes mooi goudbruin. Wanneer ze gaar zijn, haal je ze weer uit de pan.
Nu voeg je de bimi, sjalot en champignons in de koekenpan en roerbak je deze voor ongeveer 3/4 minuten, daarna neem je de saus en giet je deze geleidelijk in de pan.
Als de groenten onder een mooi laagje staan is dat voldoende, het kan dus zijn dat er wat saus in de kom overblijft. Laat de groenten vervolgens even lekker in de saus pruttelen tot hij mooi gebonden is. Voeg dan de kip toe en roer alles goed door elkaar en laat het nog even 1 minuutje opwarmen.
Pak de borden erbij en schep de rijst erop. Daarna schep je de bimi roerbak met kip erop en strooi je als laatste wat zwarte sesamzaadjes voor een prachtig bord