Bimi roerbak met kip en rijst

Bimi roerbak met kip en rijst, verassend lekker!

Bimi is een soort asperge-broccoli maar heeft een iets mildere en zoetere smaak. De steeltjes lijken dus wel een beetje op die van groene asperges. Ze zijn uitermate geschikt om mee te roerbakken.
Bimi roerbak met kip en rijst

Bimi roerbak met kip en rijst

Bimi is een soort asperge-broccoli maar heeft een iets mildere en zoetere smaak. De steeltjes lijken dus wel een beetje op die van groene asperges. Ze zijn uitermate geschikt om mee te roerbakken. Bij deze bimi roerbak met kip en rijst maken we een lekkere sojasaus en met wat rijst erbij heb je een prima maaltijd. In dit recept doen we er lekkere champignons bij. Zoals jullie gewend zijn is het maken van deze maaltijd niet erg ingewikkeld.

Dus pak je spulletjes erbij en aan de slag!

Naar recept gaan

Dit heb je nodig voor 2 personen Bimi roerbak met kip en rijst:

Bimi roerbak met kip en rijst

Voor de saus:

  • 250 ml kippenboullion
  • 30 gram bloem
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepels sesamolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper
  • 1 eetlepel djahé ( gemalen gemberwortel)

En zo maak je de Bimi roerbak met kip en rijst:

-Zet allereerst een pan water op en kook daarin de rijst gaar.

-Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in kwarten en snipper de sjalot.

-Neem een grote kom erbij en doe hierin de 30gr bloem. Hussel de kipfiletblokjes door de bloem zodat er een dun laagje opzit, haal ze uit de kom en leg ze apart.

Nu gaan we de saus maken. In de kom met de overgebleven bloem gieten we de kippenboullion, de sojasaus, de honing, de gesnipperde knoflook, en de rest van de kruiden uit het lijstje. Met een garde kluts je het goed door elkaar tot je een mooie saus hebt, zet ook deze even apart.

-Pak nu een grote koekenpan of wok en met wat sesamolie bak je daarin de kipfiletblokjes mooi goudbruin. Wanneer ze gaar zijn, haal je ze weer uit de pan.
-Nu voeg je de bimi, sjalot en champignons in de koekenpan en roerbak je deze voor ongeveer 3/4 minuten, daarna neem je de saus en giet je deze geleidelijk in de pan.

Als de groenten onder een mooi laagje staan is dat voldoende, het kan dus zijn dat er wat saus in de kom overblijft. Laat de groenten vervolgens even lekker in de saus pruttelen tot hij mooi gebonden is. Voeg dan de kip toe en roer alles goed door elkaar en laat het nog even 1 minuutje opwarmen.

Bimi roerbak met kip en rijst voorbereiding

Pak de borden erbij en schep de rijst erop. Daarna schep je de bimi roerbak met kip erop en strooi je als laatste wat zwarte sesamzaadjes voor een prachtig bord: Héérlijk Happen!

Bimi roerbak met kip en rijst

Bimi roerbak met kip en rijst

Bimi is een soort asperge-broccoli maar heeft een iets mildere en zoetere smaak. De steeltjes lijken dus wel een beetje op die van groene asperges. Ze zijn uitermate geschikt om mee te roerbakken.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bimi
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 doosje champignons
  • 1 doosje bimi
  • 1 sjalot
  • 100 gram witte rijst

Voor de saus:

  • 250 ml kippenboullion
  • 30 gram bloem
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepels sesamolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper
  • 1 eetlepel djahé gemalen gemberwortel

En zo maak je het:

  • Zet allereerst een pan water op en kook daarin de rijst gaar.
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in kwarten en snipper de sjalot.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin de 30gr bloem. Hussel de kipfiletblokjes door de bloem zodat er een dun laagje opzit, haal ze uit de kom en leg ze apart.
  • Bimi roerbak met kip en rijst voorbereiding
  • Nu gaan we de saus maken. In de kom met de overgebleven bloem gieten we de kippenboullion, de sojasaus, de honing, de gesnipperde knoflook, en de rest van de kruiden uit het lijstje. Met een garde kluts je het goed door elkaar tot je een mooie saus hebt, zet ook deze even apart.
  • Pak nu een grote koekenpan of wok en met wat sesamolie bak je daarin de kipfiletblokjes mooi goudbruin. Wanneer ze gaar zijn, haal je ze weer uit de pan.
  • Nu voeg je de bimi, sjalot en champignons in de koekenpan en roerbak je deze voor ongeveer 3/4 minuten, daarna neem je de saus en giet je deze geleidelijk in de pan.
  • Als de groenten onder een mooi laagje staan is dat voldoende, het kan dus zijn dat er wat saus in de kom overblijft. Laat de groenten vervolgens even lekker in de saus pruttelen tot hij mooi gebonden is. Voeg dan de kip toe en roer alles goed door elkaar en laat het nog even 1 minuutje opwarmen.
  • Pak de borden erbij en schep de rijst erop. Daarna schep je de bimi roerbak met kip erop en strooi je als laatste wat zwarte sesamzaadjes voor een prachtig bord
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bimi roerbak met kip en rijst? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

De gehaktballen van Jools of Gebakken Udon noodles met beef of deze Zoete gepersonaliseerde scones

2 gedachten over “Bimi roerbak met kip en rijst, verassend lekker!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept