Zin in een lekker toetje? Maak dan eens dit meloen torentje met mascarpone. Voor de special effects laten we er lekker wat gesmolten chocolade langs druipen.
Paar aardbeitjes en granaatappelpitjes om mee te decoreren.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Smelt eerst au bain-marie een aantal smeltchocolade druppels. Vindt je melkchocolade lekkerder dan kun je die natuurlijk nemen.
Snij ondertussen van de meloenen plakken af in verschillende diktes zodat je een mooi torentje kunt bouwen. Steek er vervolgens met een vorm rondjes uit. Ik gebruik daarvoor van die mooie stalen uitsteekringen. Deze zijn bij een goede kookwinkel makkelijk te verkrijgen.
Neem een aantal lepels mascarpone en klopt deze luchtig, je kunt er eventueel wanneer je dit lekker vindt wat suiker bij doen om hem wat zoeter te maken.
Pak een mooi bord en leg daar de plakken meloen op in de vorm van een torentje.
Pak een lepel en laat voorzichtig de gesmolten chocolade langs de meloen druppelen. Doe de mascarpone erop en decoreer het geheel met de rest van het frui