Meloen torentje met mascarpone

Geschatte leestijd: 3 minuten

Meloen torentje met mascarpone

Zin in een lekker toetje? Maak dan eens dit meloen torentje met mascarpone. Voor de special effects laten we er lekker wat gesmolten chocolade langs druipen. Om het leuke torentje te krijgen hebben we natuurlijk verschillende meloenen nodig. Nu ben ik erg van het no-waste principe en kun je dus de delen die je niet gebruikt invriezen. Snij het gewoon in kleine stukjes en gebruik deze voor een heerlijke smoothie. Of ook heerlijk verfrissend: maak er meloen waterijsjes mee. In ieder geval genoeg ideetjes om niets weg te gooien. Ben je nou niet zo dol op mascarpone gebruik dan gewoon lekker een toef slagroom. meloen nagerecht

Er zijn ongeveer 1200 verschillende soorten meloenen. Dit aantal omvat zowel wilde als gekweekte soorten en bevat een verscheidenheid aan maten, smaken en textuur. Bekende soorten meloenen zijn onder andere watermeloenen, cantaloupe meloenen, honingdauw meloenen, Galia meloenen en casaba meloenen. Elk soort heeft zijn eigen unieke smaak, textuur en toepassingsmogelijkheden, en worden vaak gegeten als snack, gebruikt in salades of verwerkt in drankjes en andere gerechten.

Voor 2 personen meloen torentje met mascarpone is dit wat je nodig hebt:

Meloen torentje met mascarpone en chocolade

-Galia meloen
-Cantaloupe meloen
Watermeloen
-Smeltchocolade
-Geklopte mascarpone
-Paar aardbeitjes en granaatappelpitjes om mee te decoreren.

 En zo maak je het meloen torentje met mascarpone klaar:

-Smelt eerst au bain-marie een aantal smeltchocolade druppels. Vindt je melkchocolade lekkerder dan kun je die natuurlijk nemen.

-Snij ondertussen van de meloenen plakken af in verschillende diktes zodat je een mooi torentje kunt bouwen. Steek er vervolgens met een vorm rondjes uit. Ik gebruik daarvoor van die mooie stalen uitsteekringen. Deze zijn bij een goede kookwinkel makkelijk te verkrijgen.

-Neem een aantal lepels mascarpone en klopt deze luchtig, je kunt er eventueel wanneer je dit lekker vindt wat suiker bij doen om hem wat zoeter te maken.

-Pak een mooi bord en leg daar de plakken meloen op in de vorm van een torentje.

Pak een lepel en laat voorzichtig de gesmolten chocolade langs de meloen druppelen. Doe de mascarpone erop en decoreer het geheel met de rest van het fruit.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

meloen torentje met mascarpone

Meloen torentje met mascarpone

Zin in een lekker toetje? Maak dan eens dit meloen torentje met mascarpone. Voor de special effects laten we er lekker wat gesmolten chocolade langs druipen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone, meloen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 675kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 Galia meloen
 • 1 Cantaloupe meloen
 • 1 Watermeloen
 • Smeltchocolade
 • Geklopte mascarpone
 • Paar aardbeitjes en granaatappelpitjes om mee te decoreren.

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Smelt eerst au bain-marie een aantal smeltchocolade druppels. Vindt je melkchocolade lekkerder dan kun je die natuurlijk nemen.
 • Snij ondertussen van de meloenen plakken af in verschillende diktes zodat je een mooi torentje kunt bouwen. Steek er vervolgens met een vorm rondjes uit. Ik gebruik daarvoor van die mooie stalen uitsteekringen. Deze zijn bij een goede kookwinkel makkelijk te verkrijgen.
 • Neem een aantal lepels mascarpone en klopt deze luchtig, je kunt er eventueel wanneer je dit lekker vindt wat suiker bij doen om hem wat zoeter te maken.
 • Pak een mooi bord en leg daar de plakken meloen op in de vorm van een torentje.
 • Pak een lepel en laat voorzichtig de gesmolten chocolade langs de meloen druppelen. Doe de mascarpone erop en decoreer het geheel met de rest van het frui
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Meloen torentje met mascarpone? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

meloen nagerecht

Start » Recepten » Nagerechten » Meloen torentje met mascarpone

3 gedachten over “Meloen torentje met mascarpone”

 1. Pingback: No-bake chocolade mascarpone taart - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Franse peer met gekarameliseerde noten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept