Een waar fusion gerechtje is dit Libanees brood met pikante kip. Met kruiden en ingrediënten van over de hele wereld. Totaal niet moeilijk om te maken maar wel met een instant “wow” effect.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de kip, zoals al vaker gezegd als je deze een dag van tevoren klaarmaakt en marineert komt dat de smaak alleen maar ten goede. Snij de kip in kleine reepjes of blokjes en doe ze in een kom. Giet er een klein beetje olijf olie over. Breng op smaak met de za’atar, het paprikapoeder, de piri piri, en een beetje zout en peper en laat marineren.
Snij de paprika in stukken of in ringen ( ik had gekleurde puntpaprika’s).
Maak van de avocado’s een avocadodip. Haal de schil van de avocado’s en doe ze met een beetje limoensap, een schoongemaakte knoflookteen, peper, zout en wat peterselie in je keukenmachine en draai tot een lobbige massa. Als je te ver doordraait krijg je echt een mousse dus stop af en toe even en kijk hoe ver je bent.
Verwarm je oven voor op 200 graden
Als de oven warm is neem je een bakblik erbij en leg je hier de paprika op, druppel er wat olijfolie op en zet in de oven voor een minuutje of 15/ 20 tot de paprika zacht is.
Terwijl de paprika in de oven staat bakken we in een pan met wat olijfolie de stukken kip.
Neem een grote serveerschaal erbij en schep hier de kip en de paprika op. Het brood hoeft maar 1 minuutje op 200 graden verwarmd te worden dus dat doe je echt als laatste nèt voor het serveren.
Serveer de acovadodip los in een kommetje erbij en knijp nog wat limoensap over het vlees uit. Garneer met de peterselie.