Mandarijntjes. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Je wilt graag als je hem gepeld hebt dat er sappige partjes met niet al te veel pitjes uitkomen. Maar dat is net altijd het geval.
Ik heb expres niet met hoeveelheden gewerkt hierboven in de ingrediëntenlijst, want je moet zelf bepalen voor hoeveel mensen je deze salade gaat maken. Ik zou per persoon 1 1/2 mandarijn aanhouden.
Pel eerst de mandarijnen en peuter daarna alle witte velletjes eraf zodat hij echt helemaal schoon is. Best even een klusje maar zo smaakt het wel beter. Snij vervolgens de mandarijn in dunne plakjes.
De feta brokkel je in kleine stukjes, ik zou per bordje maximaal 2 eetlepels aanhouden. Het hele blok heb je dus niet nodig, bewaar de rest voor een andere lekkere salade.Mandarijn carpaccio met feta
-Pak de borden erbij en leg hierop de mandarijn-plakjes.
Garneer ten slotte de salade met de blaadjes tijm en munt. Met de knijpfles balsamicodressing knijp je dunne streepjes over de salade. Maak het geheel af met de olijven en de feta