Mandarijn carpaccio met feta

Mandarijn carpaccio met feta en olijven

Geschatte leestijd: 2 minuten

Mandarijntjes. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Je wilt graag als je hem gepeld hebt dat er sappige partjes met niet al te veel pitjes uitkomen. Maar dat is net altijd het geval. Een beetje als een surprise eitje dus. In de herfst eet ik minder salades dan in de zomer maar deze mandarijn carpaccio met feta ga ik zeker vaker serveren. Wat een fijne smaken zijn dit bij elkaar. Eigenlijk is dit een beetje de herfst-variant op de zomerse watermeloen salade met feta. feta salade recept

En zo kent elk seizoen zijn eigen vruchten en kunnen we het jaar rond lekker variëren. Voor deze salade heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig en staat hij dus super snel op tafel om er er lekker van te kunnen genieten. Als lunch, als voorgerechtje bij een diner kies zelf maar!

Mandarijn carpaccio met feta feta salade gezond

En zo maak je de Mandarijn carpaccio met feta:

-Ik heb expres niet met hoeveelheden gewerkt hierboven in de ingrediëntenlijst, want je moet zelf bepalen voor hoeveel mensen je deze salade gaat maken. Ik zou per persoon 1 1/2 mandarijn aanhouden.

-Pel eerst de mandarijnen en peuter daarna alle witte velletjes eraf zodat hij echt helemaal schoon is. Best even een klusje maar zo smaakt het wel beter. Snij vervolgens de mandarijn in dunne plakjes.

-De feta brokkel je in kleine stukjes, ik zou per bordje maximaal 2 eetlepels aanhouden. Het hele blok heb je dus niet nodig, bewaar de rest voor een andere lekkere salade.

-Pak de borden erbij en leg hierop de mandarijn-plakjes.

Mandarijn carpaccio met feta

Garneer ten slotte de salade met de blaadjes tijm en munt. Met de knijpfles balsamicodressing knijp je dunne streepjes over de salade. Maak het geheel af met de olijven en de feta.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mandarijn carpaccio met feta

Mandarijn carpaccio met feta

Mandarijntjes. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Je wilt graag als je hem gepeld hebt dat er sappige partjes met niet al te veel pitjes uitkomen. Maar dat is net altijd het geval.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: mandarijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 100kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 madarijn - grote
 • 1 plak feta
 • kalamata olijven
 • balsamicodressing
 • verse munt - een aantal
 • verse tijm blaadjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Ik heb expres niet met hoeveelheden gewerkt hierboven in de ingrediëntenlijst, want je moet zelf bepalen voor hoeveel mensen je deze salade gaat maken. Ik zou per persoon 1 1/2 mandarijn aanhouden.
 • Pel eerst de mandarijnen en peuter daarna alle witte velletjes eraf zodat hij echt helemaal schoon is. Best even een klusje maar zo smaakt het wel beter. Snij vervolgens de mandarijn in dunne plakjes.
 • De feta brokkel je in kleine stukjes, ik zou per bordje maximaal 2 eetlepels aanhouden. Het hele blok heb je dus niet nodig, bewaar de rest voor een andere lekkere salade.Mandarijn carpaccio met feta
 • -Pak de borden erbij en leg hierop de mandarijn-plakjes.
 • Garneer ten slotte de salade met de blaadjes tijm en munt. Met de knijpfles balsamicodressing knijp je dunne streepjes over de salade. Maak het geheel af met de olijven en de feta
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Mandarijn carpaccio met feta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

feta salade recept

Start » Recepten » bijgerechten » Mandarijn carpaccio met feta en olijven

7 gedachten over “Mandarijn carpaccio met feta en olijven”

 1. Pingback: Zoete tomaten carpaccio met pijnboompitjes - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Witlof salade met gerookte kip en mandarijn - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Caribische ananas carpaccio met rum - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Tri colore bietjes salade met heerlijke dressing - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Champignoncarpaccio met spek en noten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept