We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.
Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.
Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.
Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.
Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.
Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.
-Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas erbij en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.
Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto ai frutti di mare mooi op. Strooi er wat peterselie over