Risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare met arborio rijst

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht.
risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht. Je moet er wel bij blijven en niet van weglopen want voor je het weet staat je rijst droog. Risotto is een natte rijst en dient zo heet mogelijk opgediend te worden. Hierdoor heb je een lekker smeuïg gerecht. Veel chefs noemen risotto een moeilijk gerecht waar je niet zomaar je vingers aan moet branden. Maar al doende leert men, dus ga gewoon aan de slag, laat je niet intimideren en voor je het weet serveer jij een héérlijk gerechtje risotto ai frutti di mare aan je vrienden en familie.

Voor 2 personen Risotto ai frutti di mare heb je nodig:

Risotto ai frutti di mare
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram arborio rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml visboullion
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 450 gram fruits de mer

En zo maak je de hem:

-Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.

-Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.

-Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.

-Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.

-Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.

-Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.

-Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas bij de risotto ai frutti di mare en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.

Het serveren

Risotto ai frutti di mare

Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto ai frutti di mare mooi op. Strooi er wat peterselie over en serveer met een frisse witte wijn: Héérlijk Happen!

risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto, zeevruchten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan
soeplepel

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 200 gram arborio rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml visboullion
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 450 gram fruits de mer
Voeg toe aan boodschappenlijstje

En zo maak je het:

  • Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.
  • Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.
  • Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.
  • Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.
  • Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.
  • Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.
  • -Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas erbij en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.
  • Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto ai frutti di mare mooi op. Strooi er wat peterselie over
Beoordeel dit recept

Meer recepten zoals risotto ai frutti di mare? Probeer deze eens

3 gedachten over “Risotto ai frutti di mare met arborio rijst”

  1. Pingback: Insalata di patate tiepida con burratta - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Risotto balletjes met Hollandse garnalen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept