Risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare met arborio rijst

Geschatte leestijd: 3 minuten

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht. Je moet er wel bij blijven en niet van weglopen want voor je het weet staat je rijst droog. Risotto is een natte rijst en dient zo heet mogelijk opgediend te worden. Hierdoor heb je een lekker smeuïg gerecht.

Veel chefs noemen risotto een moeilijk gerecht waar je niet zomaar je vingers aan moet branden. Maar al doende leert men, dus ga gewoon aan de slag, laat je niet intimideren en voor je het weet serveer jij een héérlijk gerechtje risotto ai frutti di mare aan je vrienden en familie.

Risotto ai frutti di mare

En zo maak je de hem:

-Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.

-Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.

-Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.

-Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.

-Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.

-Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.

-Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas bij de risotto ai frutti di mare en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.

Het serveren

Risotto ai frutti di mare

Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto mooi op. Strooi er wat peterselie over en serveer met een frisse witte wijn

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

risotto ai frutti di mare

Risotto ai frutti di mare

We gaan op de Italiaanse toer vandaag met een traditioneel recept: risotto ai frutti di mare. Dit is één van de acht méést bekende risotto recepten. Het koken van risotto kent eigenlijk 5 verschillende stappen en wanneer je die goed opvolgt krijg je een heerlijk gerecht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto, zeevruchten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 200 gram arborio rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas - geraspte
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml visboullion
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 450 gram fruits de mer

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de visboullion, het is 500 ml maar het kan zijn dat je aan het einde wat overhoudt. Dit hangt af van de rijstkorrels en hoe ze het vocht opnemen. Je kunt beter iets méér dan te weinig boullion hebben.
  • Snipper de sjalotten en de knoflooktenen super fijn, zo “smelten” ze samen met de rijst.
  • Eerst stap 1: Neem een koekenpan met dikke bodem en doe hier wat olijfolie in, hierin bak je de sjalotsnippers en knoflook glazig.
  • Stap 2: Voeg nu de rijstkorrels toe en bak deze in 3 minuten glazig.
  • Stap 3: Nu voeg je de wijn toe en roer je het geheel door, al roerend en rustig sudderend laat je de rijstkorrels het vocht opnemen, daarna voeg je telkens een soeplepel visboullion toe, en zo blijf je doorgaan tot de rijst zacht en smeuïg is. Proef af en toe en blijf zachtjes roeren.
  • Stap 4: Voeg nu de fruits de mer erbij en ook deze roer je voorzichtig door de risotto heen.
  • -Stap 5: Als laatste doe je de parmezaanse kaas erbij en eventueel nog een klontje boter en serveer het zo heet mogelijk.
  • Pak ten slotte je mooie kommen erbij en schep de risotto ai frutti di mare mooi op. Strooi er wat peterselie over
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals risotto ai frutti di mare? Probeer deze eens

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Recept risotto frutti di mare recept Risotto

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Risotto ai frutti di mare met arborio rijst

6 gedachten over “Risotto ai frutti di mare met arborio rijst”

  1. Pingback: Insalata di patate tiepida con burratta - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Risotto balletjes met Hollandse garnalen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pompoen risotto met salieboter - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Italiaanse risotto giallo con piselli - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept