Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Broccoli mais quiche
Quiches zijn eigenlijk gewoon comfortfood. De mogelijkheden zijn eindeloos en makkelijk een dag van te voren te maken.
5
van
4
reacties
Afdrukken
Mail recept
Pin
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken:
European
Trefwoord:
broccoli
Voorbereidingstijd:
10
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
Totale tijd:
55
minuten
Porties:
4
personen
calorieën:
Auteur:
Francine
Benodigdheden:
oven
Ingrediënten:
1x
2x
3x
5
plakjes
bladerdeeg
300
gram
broccoliroosjes
zout/peper
1
blikje
uitgelekte maïskorrels
Roomboter voor de quichevorm
3
eieren
300
ml
kookroom
2
eetlepels
Italiaanse kruidenmix
En zo maak je het:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol er 1 mooie lap van, groot genoeg voor de quichevorm van ongeveer 22 cm doorsnee.
Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout ongeveer 3 minuten en laat ze dan uitlekken samen met de maïskorrels in een vergiet.
Beboter de quichevorm en bekleed hem met het bladerdeeg en prik er vervolgens met een vork wat gaatjes in.
Verdeel de uitgelekte groenten over de quichebodem.
Klop als laatste de eieren los met de kookroom en roer er zout, peper, en de kruiden doorheen en schenk het mengsel daarna over de groenten.
Broccoli Mais Quichebroccoli mais quiche
Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Vermeld
@heerlijkehappen
of tag
#heerlijkehappen
!