Broccoli mais quiche

Broccoli mais quiche

Quiches zijn eigenlijk gewoon comfortfood. De mogelijkheden zijn eindeloos en makkelijk een dag van te voren te maken. Heb je een drukke dag gehad en kom je thuis hoef je hem alleen maar even op te warmen! Zo ook deze broccoli mais quiche. Wist jij trouwens dat het woord broccoli het meervoud is van het Italiaanse woord broccolo? Broccolo betekent namelijk : de bloeiende top van een kool. Broccoli is verwant aan bloemkool. Een groente die vol zit met vezels, calcium en vitamine C. Al met al een fijn groente dus.

Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen:broccoli mais quiche

-5 plakjes bladerdeeg
-300 gram broccoliroosjes
-zout/peper
-1 blikje uitgelekte maïskorrels
-Roomboter voor de quichevorm
-3 eieren
-300 ml kookroom
-2 eetlepels Italiaanse kruidenmix

En dit is hoe je hem maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol er 1 mooie lap van, groot genoeg voor de quichevorm van ongeveer 22 cm doorsnee.

-Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout ongeveer 3 minuten en laat ze dan uitlekken samen met de maïskorrels in een vergiet.

-Beboter de quichevorm en bekleed hem met het bladerdeeg en prik er vervolgens met een vork wat gaatjes in.

-Verdeel de uitgelekte groenten over de quichebodem.

-Klop als laatste de eieren los met de kookroom en roer er zout, peper, en de kruiden doorheen en schenk het mengsel daarna over de groenten.

Broccoli Mais Quichebroccoli mais quiche

-Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar: Héérlijk happen!

1 gedachte over “Broccoli mais quiche”

  1. Pingback: Gevulde paprika van Bij Boergondisch - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.