Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Doe het in een kom en hussel de blokjes met de bloem. Verhit de stoofpan en doe er een flinke scheut bakvet in. ( Zoals croma of op basis van olijfolie). Bak de blokjes rondom mooi bruin.
Hak en snijd de paprika, wortelen, champignons, knoflook, en de uien. Natuurlijk maak je eerst de groenten schoon.
Voeg al deze groenten toe aan de pan en bak het een paar minuten met het vlees mee. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en giet het bier erij. Daarna nog genoeg water zodat het onder staat.
Voeg alle kruiden en specerijen aan de stoof toe en breng op smaak met wat zout.
Laat de pan nu lekker een uurtje of 3, 4 stoven. Voeg in het laatste uur de krieltjes toe. Deze hoef je niet te snijden maar gaan er gewoon in zijn geheel in.
Wil je daarna de jus binden tot een dikkere saus voeg dan een maizenapapje toe.
Heerlijk Happen!
-Als de stoof klaar is, dan zit er vrij veel vocht in de pan. Je kunt een deel afgieten en zeven voor een fijne jus. De rest van het vocht kun je dus wat indikken door een maizenapapje toe te voegen. -Liever geen alcohol gebruiken? Je kunt ook voor alcoholvrij bier kiezen en anders dus zorgen dat er genoeg water in de pan zit en een extra bouillonblokje toevoegen.