Tafeltje-dekje stoofpot

Tafeltje-dekje stoofpot

Tafeltje-dekje stoofpot

Men zegt wel geven is beter dan nemen. Dit geldt ook voor deze tafeltje-dekje stoofpot. Ditmaal kookte ik niet voor ons gezin maar voor mijn schoonmoeder. Omdat zij inmiddels alleen is en koken niet haar ding is spring ik hierin bij. Haar favoriete gerecht is stoofpot vandaar dat ik de keuken indook. De meeste kruiden en specerijen staan wel in je keukenkast dus je kunt zo aan de slag. Het is fijn om zo iemand bij te kunnen staan en daarmee het minste wat ik kan doen.

Dit heb je nodig voor een flinke stoofpot:

  • 1 kilo Iers stoofvlees
  • 500 gram krieltjes
  • 5 flinke wortelen
  • 1 halve liter heeft bokbier
  • halve liter runder boullion
  • 1 laurierblad
  • 4 jeneverbessen
  • 400 gram champignons
  • 3 kleuren paprika
  • 6 uien
  • 3 tenen knoflook
  • zout/peper

En zo maak je het:

-Snij het stoofvlees in blokjes, en bestrooi het met peper. Daarna snij en hak je alle groenten ook in blokken en stukken.

-Neem een grote koekenpan erbij en met wat boter bak je de blokjes stoofvlees bruin aan. Doe vervolgens de groenten erbij en bak deze even mee. Je hebt dus wel een diepe hapjes pan nodig om alles aan te bakken anders past het niet.

-Blus het af met het herfstbokbier, en voeg nu de kruiden en de specerijen toe. Brokkel een blokje runderbouillon in de stoofpot en voeg nog een halve liter water toe. Nu staat alles goed onder water.

-Laat nu het vlees en de groenten voor ongeveer drie uur stoven. Wanneer de drie uur voorbij is voeg je als laatste de krieltjes toe en laat je het nog een half uur stoven.

-Om de stoofpot te binden kun je met in water opgeloste maizena de saus laten indikken. Breng nog op smaak met zout indien nodig.

Tafeltje-dekje stoofpot

Normaal zou ik hier schrijven je borden erbij te pakken, maar ik pakte mijn Tupperware bakjes erbij en vulde er wel 6 mee! Nu staan ze lekker in de vriezer bij mijn schoonmoeder en kan zij genieten van een lekkere warme maaltijd wanneer ze daar zin in heeft!

 

2 gedachten over “Tafeltje-dekje stoofpot”

  1. Pingback: Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Klassieke Franse uiensoep - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.