Wil je de show stelen? Probeer dan eens een mooi gerechtje te maken met eetbare bloemen. Deze bloemige salade met gevulde paprika is ook een mooi voorbeeld.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij allereerst de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit en maak ze mooi schoon. Snipper de ui en snij ook de champignons in hele fijne stukjes. Daarna snij je de tomaatjes in 4 kwarten.
Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Daarna fruit je de ui aan en doe je de champignons erbij en laat deze mooi zacht worden. Haal de mix uit de pan en doe deze in de gehalveerde paprika’s. Hierop brokkel je wat verse geitenkaas. Leg ze daarna voorzichtig in een licht ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze in 15 minuutjes mooi gaar.bloemige salade met gevulde paprika
In de koekenpan bak je de spekblokjes lekker krokant, zet ze daarna even opzij voor later.
Neem mooie borden erbij om de salade op te serveren. Begin met wat rucola en de veldsla en leg hier de gevulde paprika’s op. Garneer de salade met de bloemetjes, zo maak je er een prachtig kunstwerkje van. Je kunt er nog wat olijfolie bij druppelen