Bloemige salade met gevulde paprika: een prachtig gerecht 

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wil je de show stelen? Probeer dan eens een mooi gerechtje te maken met eetbare bloemen. Deze bloemige salade met gevulde paprika is ook een mooi voorbeeld. De bloemen en de groenten in dit gerechtje komen rechtstreeks van het land. Ik kreeg ze mee uit de tuin van Be Lojaal. Beetje vreemd om zo een bloemetje in je mond te stoppen? Tegenwoordig kun je steeds makkelijker aan eetbare bloemen komen online. Maar je kunt je ook kweken in eigen tuin natuurlijk.  Gevulde paprika recept

Elke bloem heeft zo zijn eigen smaak. De ene pittig de andere wat zoeter. Één ding is zeker: Het ziet er prachtig uit op je bord!

Let op, ga niet zomaar alle bloemetjes uit je tuin plukken en opeten want sommige kunnen giftig zijn! Raadpleeg je tuinder of google welke wel of niet eetbaar zijn. Immers er zijn tegenwoordig heel veel zaaizakjes te koop met eetbare bloemenplantjes. Deze kun je veilig zaaien en opeten. Dus met een beetje groene vingers plant je je eigen eetbare bloementuin!

bloemige salade met gevulde paprika

En zo maak je de salade met gevulde paprika:

-Snij allereerst de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit en maak ze mooi schoon. Snipper de ui en snij ook de champignons in hele fijne stukjes. Daarna snij je de tomaatjes in 4 kwarten.

bloemige salade met gevulde paprika

-Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Daarna fruit je de ui aan en doe je de champignons erbij en laat deze mooi zacht worden. Haal de mix uit de pan en doe deze in de gehalveerde paprika’s. Hierop brokkel je wat verse geitenkaas. Leg ze daarna voorzichtig in een licht ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze in 15 minuutjes mooi gaar.

-In de koekenpan bak je de spekblokjes lekker krokant, zet ze daarna even opzij voor later.

Bloemige salade met gevulde paprika

Neem mooie borden erbij om de salade op te serveren. Begin met wat rucola en de veldsla en leg hier de gevulde paprika’s op. Garneer de salade met de bloemetjes, zo maak je er een prachtig kunstwerkje van. Je kunt er nog wat olijfolie bij druppelen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

bloemige salade met gevulde paprika

Bloemige salade met gevulde paprika

Wil je de show stelen? Probeer dan eens een mooi gerechtje te maken met eetbare bloemen. Deze bloemige salade met gevulde paprika is ook een mooi voorbeeld.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: eetbare bloemen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 46kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 paprika’s - rode
 • 250 gram champignons
 • 1 bakje spekjes
 • 100 gram veldsla
 • 100 gram rucola
 • 1 geitenkaas - kleine verse
 • 4 cherry tomaatjes
 • De eetbare bloemen:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snij allereerst de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit en maak ze mooi schoon. Snipper de ui en snij ook de champignons in hele fijne stukjes. Daarna snij je de tomaatjes in 4 kwarten.
 • Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Daarna fruit je de ui aan en doe je de champignons erbij en laat deze mooi zacht worden. Haal de mix uit de pan en doe deze in de gehalveerde paprika’s. Hierop brokkel je wat verse geitenkaas. Leg ze daarna voorzichtig in een licht ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze in 15 minuutjes mooi gaar.bloemige salade met gevulde paprika
 • In de koekenpan bak je de spekblokjes lekker krokant, zet ze daarna even opzij voor later.
 • Neem mooie borden erbij om de salade op te serveren. Begin met wat rucola en de veldsla en leg hier de gevulde paprika’s op. Garneer de salade met de bloemetjes, zo maak je er een prachtig kunstwerkje van. Je kunt er nog wat olijfolie bij druppelen
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gevulde paprika recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bloemige salade met gevulde paprika: een prachtig gerecht 

1 gedachte over “Bloemige salade met gevulde paprika: een prachtig gerecht ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept