bloemige salade met gevulde paprika

Bloemige salade met gevulde paprika

Bloemige salade met gevulde paprika

Wil je de show stelen? Probeer dan eens een mooi gerechtje te maken met eetbare bloemen. Deze bloemige salade met gevulde paprika is ook een mooi voorbeeld. De bloemen en de groenten in dit gerechtje komen rechtstreeks van het land. Ik kreeg ze mee uit de tuin van Be Lojaal. Beetje vreemd om zo een bloemetje in je mond te stoppen? Tegenwoordig kun je steeds makkelijker aan eetbare bloemen komen online. Maar je kunt je ook kweken in eigen tuin natuurlijk. Elke bloem heeft zo zijn eigen smaak. De ene pittig de andere wat zoeter. Één ding is zeker: Het ziet er prachtig uit op je bord!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • bloemige salade met gevulde paprika1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 1 bakje spekjes
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram rucola
  • 1 kleine verse geitenkaas
  • 4 cherry tomaatjes

De eetbare bloemen:

  • een aantal viola cornuta ( viooltjes)
  • Borage (paarse bloemetjes)
  • bloemen van de Indische kers ( rood en oranje)
  • blaadjes van een afrikaantje

Let op, ga niet zomaar alle bloemetjes uit je tuin plukken en opeten want sommige kunnen giftig zijn! Raadpleeg je tuinder of google welke wel of niet eetbaar zijn. Immers er zijn tegenwoordig heel veel zaaizakjes te koop met eetbare bloemenplantjes. Deze kun je veilig zaaien en opeten. Dus met een beetje groene vingers plant je je eigen eetbare bloementuin!bloemige salade met gevulde paprika

En zo maak je het:

-Snij allereerst de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit en maak ze mooi schoon. Snipper de ui en snij ook de champignons in hele fijne stukjes. Daarna snij je de tomaatjes in 4 kwarten.

-Neem vervolgens een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Daarna fruit je de ui aan en doe je de champignons erbij en laat deze mooi zacht worden. Haal de mix uit de pan en doe deze in de gehalveerde paprika’s. Hierop brokkel je wat verse geitenkaas. Leg ze daarna voorzichtig in een licht ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze in 15 minuutjes mooi gaar.bloemige salade met gevulde paprika

-In de koekenpan bak je de spekblokjes lekker krokant, zet ze daarna even opzij voor later.

Bloemige salade met gevulde paprika

Neem mooie borden erbij om de salade op te serveren. Begin met wat rucola en de veldsla en leg hier de gevulde paprika’s op. Garneer de salade met de bloemetjes, zo maak je er een prachtig kunstwerkje van. Je kunt er nog wat olijfolie bij druppelen : Heerlijk happen!

1 gedachte over “Bloemige salade met gevulde paprika”

  1. Pingback: McGarry cranberry pie - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.