Gebakken champignons is wel één van mijn meest favoriete bijgerechtjes. Maar in deze tijd van het jaar is een lekker soepje wel heel fijn om je een beetje mee op te warmen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een koekenpan erbij, gooi de spekblokjes in de pan en bak ze bijna krokant, ze hoeven niet keihard te zijn. Laat uitlekken in een vergiet boven een bakje en leg ze daarna apart.
Snipper de sjalotten en snij de champignons in plakjes. Neem een grote soeppan erbij en doe hierin wat boter of olijfolie. Doe daarna de sjalot erin en bak deze glazig, voeg de champignons toe en bak deze voor ongeveer vijf minuten even mee, goed omblijven scheppen.
Pak het bakje creme fraiche erbij en doe deze in de pan, en strooi vervolgens de bloem erover, mix het geheel nu goed door elkaar.
Giet nu het water erbij en verkruimel de paddestoelenboullion tabletten. Breng aan de kook en roer het nogmaals goed door, en dan laat je de soep op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken.