De eeuwige strijd met pittige gerechten. Ik eet het niet graag omdat mijn maag er altijd wat van slag van raakt. Maar ik blijf het proberen door elke keer net ietsjes meer rode peper toe te voegen aan mijn gerechten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de kipfilet in blokjes snijden. Doe ze vervolgens in een kom en strooi er een eetlepel Thaise kruiden op en wat kurkuma. Hussel dit en laat dan even staan om te marineren.Pompoencurry met kip
Pak de pompoen erbij en snij deze door het midden. Gebruik een goed scherp mes dan lukt dat prima. Daarna kun je hem schillen met een aardappelschilmesje. Natuurlijk halen we de pitten eruit. Hak ze in grove maar niet té grote brokken. Ik heb ze vervolgens 15 minuten gestoomd. Heb je geen stoomoven kook ze dan 15 minuten.
Snij de puntpaprika in ringen en de courgette in blokjes. De knoflooktenen en het rode pepertje hak je fijn.
Neem een grote koekenpan of hapjespan erbij en doe hierin 1 of 2 el kokosolie. Vervolgens doe je eerst de fijngehakte knoflook en het pepertje in de pan en laat je dit op laag vuur smoren. Dan voegen we alle groenten toe en dit roerbak je een minuutje of 5 op hoog vuur. Daarna giet je de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. We gaan dit nu een kwartiertje laten stoven met de deksel op de pan op laag vuur. Breng de curry op smaak met peper, zout en nog 2 eetlepels van de kruiden.
In een andere pan bak je de kippenblokjes mooi goudbruin en deze voeg je als laatste aan de pan toe.