Pompoencurry met kip

Pompoencurry met kip, lekker pittig (klaar in 30 minuten)

Geschatte leestijd: 3 minuten

De eeuwige strijd met pittige gerechten. Ik eet het niet graag omdat mijn maag er altijd wat van slag van raakt. Maar ik blijf het proberen door elke keer net ietsjes meer rode peper toe te voegen aan mijn gerechten. Dit receptje is er weer één uit de stal van Liesbeth. Zij maakte een vegetarische versie, maar ik heb er lekker kip aan toegevoegd. De kruiden die ik heb gebruikt in dit recept zijn van SpiceM. Snel aan de slag met deze pompoencurry indiaas met kip! kip recepten pompoencurry recept

Dat is een leuk bedrijfje van Marenka die ik ooit ontmoette tijdens een Foodie-event. Zij verkoopt leuke en lekkere zakjes met kruiden zonder zout, vet of andere toevoegingen. Gewoon puur natuur, en zo geef je een lekkere smaak aan je gerechten.

Pompoencurry met kip

En zo maak je de Pompoencurry met kip:

-We gaan eerst de kipfilet in blokjes snijden. Doe ze vervolgens in een kom en strooi er een eetlepel Thaise kruiden op en wat kurkuma. Hussel dit en laat dan even staan om te marineren.

-Pak de pompoen erbij en snij deze door het midden. Gebruik een goed scherp mes dan lukt dat prima. Daarna kun je hem schillen met een aardappelschilmesje. Natuurlijk halen we de pitten eruit. Hak ze in grove maar niet té grote brokken. Ik heb ze vervolgens 15 minuten gestoomd. Heb je geen stoomoven kook ze dan 15 minuten.

Pompoencurry met kip

-Snij de puntpaprika in ringen en de courgette in blokjes. De knoflooktenen en het rode pepertje hak je fijn.

-Neem een grote koekenpan of hapjespan erbij en doe hierin 1 of 2 el kokosolie. Vervolgens doe je eerst de fijngehakte knoflook en het pepertje in de pan en laat je dit op laag vuur smoren. Dan voegen we alle groenten toe en dit roerbak je een minuutje of 5 op hoog vuur. Daarna giet je de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. We gaan dit nu een kwartiertje laten stoven met de deksel op de pan op laag vuur. Breng de curry op smaak met peper, zout en nog 2 eetlepels van de kruiden.

Pompoencurry met kip

-In een andere pan bak je de kippenblokjes mooi goudbruin en deze voeg je als laatste aan de pan toe. 

Pompoencurry met kip

Schep ten slotte de curry in je bakjes en garneer ze met wat verse peterselie of koriander: Heerlijk Happen!

Dank Liesbeth voor wederom een mooi recept wat helpt bij gezond en goed eten.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoencurry met kip

Pompoencurry met kip

De eeuwige strijd met pittige gerechten. Ik eet het niet graag omdat mijn maag er altijd wat van slag van raakt. Maar ik blijf het proberen door elke keer net ietsjes meer rode peper toe te voegen aan mijn gerechten

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 298kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 kipfilet
  • ½ flespompoen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 groene courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el Thaise kruiden van SpiceM
  • kokosolie
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de kipfilet in blokjes snijden. Doe ze vervolgens in een kom en strooi er een eetlepel Thaise kruiden op en wat kurkuma. Hussel dit en laat dan even staan om te marineren.Pompoencurry met kip
  • Pak de pompoen erbij en snij deze door het midden. Gebruik een goed scherp mes dan lukt dat prima. Daarna kun je hem schillen met een aardappelschilmesje. Natuurlijk halen we de pitten eruit. Hak ze in grove maar niet té grote brokken. Ik heb ze vervolgens 15 minuten gestoomd. Heb je geen stoomoven kook ze dan 15 minuten.
  • Snij de puntpaprika in ringen en de courgette in blokjes. De knoflooktenen en het rode pepertje hak je fijn.
  • Neem een grote koekenpan of hapjespan erbij en doe hierin 1 of 2 el kokosolie. Vervolgens doe je eerst de fijngehakte knoflook en het pepertje in de pan en laat je dit op laag vuur smoren. Dan voegen we alle groenten toe en dit roerbak je een minuutje of 5 op hoog vuur. Daarna giet je de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. We gaan dit nu een kwartiertje laten stoven met de deksel op de pan op laag vuur. Breng de curry op smaak met peper, zout en nog 2 eetlepels van de kruiden.
  • In een andere pan bak je de kippenblokjes mooi goudbruin en deze voeg je als laatste aan de pan toe.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Pompoencurry met kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kip pompoencurry recept indiaas recepten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pompoencurry met kip, lekker pittig (klaar in 30 minuten)

2 gedachten over “Pompoencurry met kip, lekker pittig (klaar in 30 minuten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept