Helemaal van nu : zomerse kruidige cocktails. Laat je fantasie de vrije loop en pak je glazen erbij om lekker te mixen. Een echte cocktail bevat minimaal drie ingrediënten en één daarvan moet alcohol zijn. De andere kan bijvoorbeeld een sapje zijn.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin een dag van te voren met het invriezen met de vruchtjes. Neem bakjes voor ijsklontjes erbij en doe hierin de vruchtjes. Vul aan met water en zet ze daarna in de vriezer.
Op de dag zelf begin je eerst met het snijden van de gember en de citroen en limoen. Snij ze in mooie dunne plakjes die je ìn het glas en aan het glas kunt doen.
De virgin cocktail maak je door eerst een scheutje Soofdrinks siroop in het glas te doen. Zet de gemberschijfjes erbij en de ijsklontjes met frambozen. Om het een beetje groen en wat pittigheid te geven heb ik er nog een rozemarijntakje bij gezet en ginger-ale erbij geschonken.
De gin-tonic heb ik gevuld met de bosbes-ijsklontjes, gin, een takje muntblaadjes, Elderflower tonic en een limoenschijfje aan het glas. De kruidigheid in deze GT komt van de steranijs.