Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de spaghetti niet ècht dronken en dat zul jij er ook niet van worden. Maar de wijn in dit recept geeft wel enorm veel smaak aan de pasta.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een grote pan erbij en kook ongeveer 2 liter water. Doe zout in het water dan smaakt je spaghetti des te beter.
In een grote diepe koekenpan doe je 3/4 eetlepels olijfolie en zet hem op laag vuur. Snij de knoflooktenen in vieren en voeg deze aan de olijfolie toe en schep de chilivlokken erbij. Laat dit rustig op laag vuur zo’n 5 minuten bakken zodat de knoflook niet aanbrandt.
In de pan met kokend water doe je de spaghetti en kook deze voor 4 minuten, daarna giet je het af en doe je de uitgelekte slierten in de koekenpan erbij. Giet de wijn erbij en hussel het geheel door elkaar zodat alle slierten de wijn goed in zich opnemen.( Dit mag op wat hoger vuur). Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de spaghetti “al dente” is giet je het af in het vergiet.