Lekkere dronken spaghetti

Lekkere dronken spaghetti met Pecorino kaas

Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de spaghetti niet ècht dronken en dat zul jij er ook niet van worden. Maar de wijn in dit recept geeft wel enorm veel smaak aan de pasta.
lekkere dronken spaghetti

Lekkere dronken spaghetti

Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de spaghetti niet ècht dronken en dat zul jij er ook niet van worden. Maar de wijn in dit recept geeft wel enorm veel smaak aan de pasta. Gebruik dus ook niet zomaar een wijntje maar kies er één met een volle ronde smaak. Natuurlijk vervliegt de alcohol wanneer hij gekookt wordt maar de kleur trekt in de spaghetti sliertjes. En zo lijkt het toch een beetje lekkere dronken spaghetti. De kaas die we gebruiken is een Pecorino. Deze is ook lekker scherp van smaak en past er dus prima bij. Wil je dit als hoofdgerecht serveren zou je er nog wat cantharellen bij kunnen bakken en bijvoorbeeld een stukje vlees.

Voor twee personen Lekkere dronken spaghetti heb je nodig:

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • theelepel chilivlokken
  • 150 ml rode wijn
  • zout en peper
  • Pecorino kaas geraspt
  • vers gehakte peterselie

En zo maak je de Lekkere dronken spaghetti:

-Neem een grote pan erbij en kook ongeveer 2 liter water. Doe zout in het water dan smaakt je spaghetti des te beter.

-In een grote diepe koekenpan doe je 3/4 eetlepels olijfolie en zet hem op laag vuur. Snij de knoflooktenen in vieren en voeg deze aan de olijfolie toe en schep de chilivlokken erbij. Laat dit rustig op laag vuur zo’n 5 minuten bakken zodat de knoflook niet aanbrandt.

-In de pan met kokend water doe je de spaghetti en kook deze voor 4 minuten, daarna giet je het af en doe je de uitgelekte slierten in de koekenpan erbij. Giet de wijn erbij en hussel het geheel door elkaar zodat alle slierten de wijn goed in zich opnemen.( Dit mag op wat hoger vuur). Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de spaghetti “al dente” is giet je het af in het vergiet.

lekkere dronken spaghetti

Lekkere dronken spaghetti

Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de spaghetti niet ècht dronken en dat zul jij er ook niet van worden. Maar de wijn in dit recept geeft wel enorm veel smaak aan de pasta.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, Pecorino, spaghetti
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • Grote pan

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 150 ml rode wijn
  • zout en peper
  • Pecorino kaas geraspt
  • vers gehakte peterselie

En zo maak je het:

  • Neem een grote pan erbij en kook ongeveer 2 liter water. Doe zout in het water dan smaakt je spaghetti des te beter.
  • In een grote diepe koekenpan doe je 3/4 eetlepels olijfolie en zet hem op laag vuur. Snij de knoflooktenen in vieren en voeg deze aan de olijfolie toe en schep de chilivlokken erbij. Laat dit rustig op laag vuur zo’n 5 minuten bakken zodat de knoflook niet aanbrandt.
  • In de pan met kokend water doe je de spaghetti en kook deze voor 4 minuten, daarna giet je het af en doe je de uitgelekte slierten in de koekenpan erbij. Giet de wijn erbij en hussel het geheel door elkaar zodat alle slierten de wijn goed in zich opnemen.( Dit mag op wat hoger vuur). Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de spaghetti “al dente” is giet je het af in het vergiet.
Wat vind je van dit recept?

Dronken spaghetti:

Lekkere dronken spaghetti

Neem nu de borden of de schaaltjes erbij en doe hierin de spaghetti, besprenkel met nog wat olijfolie en garneer met de geraspte Pecorino en de gehakte peterselie. Serveer met een lekker glas rode wijn, dezelfde als die je gekozen had om te spaghetti “dronken” mee te krijgen: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Lekkere dronken spaghetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

4 gedachten over “Lekkere dronken spaghetti met Pecorino kaas”

  1. Pingback: Crispy sushi torentjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept