We gaan weer Pinksteren vieren, en wist jij dat van oudsher de kleur van Pinksteren rood is ? Ik niet dus. Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer aan de slag om een aantal leuke filmpjes te maken.
Neem en kom erbij en doe hierin eerst de suiker, de eieren, het zout en het zakje vanillesuiker. Met een mixer klop je dit tot het mooi schuimig is. Ongeveer 3 minuutjes.
Voeg dan de gesmolten roomboter, de magere yoghurt toe en mix dit erdoor. Met een theelepeltje haal je 1 theelepel rode kleurpasta uit het potje. Als het niet rood genoeg is naar je zin kun je altijd nog wat extra toevoegen. Mix de kleurpasta door het beslag tot je een mooi rood beslag hebt.Red Velvet cupcakes
Voeg vervolgens beetje bij beetje het cacaopoeder en de bloem erbij, maar doe dit wel op een lage stand anders dan stuift alles uit de kom.
Pak een bakje erbij en doe hierin de backing soda, giet er de theelepel azijn bij, dat gaat heel erg schuimen. Voeg dit dan met een spatel aan het beslag toe, niet meer de mixer gebruiken!
Vul als laatste de vormpjes met cupcakevormpjes en schep hierin het beslag tot ze tot 2/3 vol zitten. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten tot ze helemaal mooi gaar zijn.
De frosting maken:
Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn gaan we de frosting maken.
Neem de schone mixer erbij en een grote kom. Doe hierin de roomkaas en de boter (deze moet op kamertemperatuur zijn). Mix dit tot het een mooi geheel is.
Doe een theelepel van het vanille extract erbij en schud langzaam alle poedersuiker erbij, ook deze op lage stand anders zit je helemaal onder de suiker. Als laatste nog even op hoge stand tot je een mooie frosting hebt. Schep deze in de spuitzak en leg deze daarna weg in de koelkast tot gebruik.
Als de cupcakes klaar zijn laat je ze daarna nog even afkoelen.