Red Velvet cupcakes een heerlijk pinkster taartje

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is bijna Pinksteren en daarom wil ik jullie iets leuks vertellen. Wisten jullie dat de kleur van Pinksteren rood is? Ik had daar nog nooit van gehoord. Om die reden hebben we een aantal leuke filmpjes gemaakt in het thema “rood”. Zo hebben we heerlijke red velvet cupcakes gebakken. En natuurlijk hoort daar een super kleurrijk filmpje bij dit recept cupcake cupcakes.

Red velvet is een klassieke cake die bekend staat om zijn zachte textuur, rijke smaak en opvallende rode kleur. De cake is licht gezoet en heeft vaak een subtiele hint van chocolade door de toevoeging van cacao. Traditioneel wordt red velvet cake geserveerd met een romige cream cheese frosting. De rode kleur wordt vaak bereikt met behulp van voedselkleurstof of natuurlijke kleurstoffen zoals rode bietensap.

Red Velvet cupcakes

En zo maak je de red velvet cupcakes:

-Verwarm eerst je oven voor op 175 graden

-Neem en kom erbij en doe hierin eerst de suiker, de eieren, het zout en het zakje vanillesuiker. Met een mixer klop je dit tot het mooi schuimig is. Ongeveer 3 minuutjes.

Red Velvet cupcakes

-Voeg dan de gesmolten roomboter, de magere yoghurt toe en mix dit erdoor. Met een theelepeltje haal je 1 theelepel rode kleurpasta uit het potje. Als het niet rood genoeg is naar je zin kun je altijd nog wat extra toevoegen. Mix de kleurpasta door het beslag tot je een mooi rood beslag hebt.

-Voeg vervolgens beetje bij beetje het cacaopoeder en de bloem erbij, maar doe dit wel op een lage stand anders dan stuift alles uit de kom.

-Pak een bakje erbij en doe hierin de backing soda, giet er de theelepel azijn bij, dat gaat heel erg schuimen. Voeg dit dan met een spatel aan het beslag toe, niet meer de mixer gebruiken!

-Vul als laatste de vormpjes met cupcakevormpjes en schep hierin het beslag tot ze tot 2/3 vol zitten. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten tot ze helemaal mooi gaar zijn.

De frosting voor de Red Velvet cupcakes maken:

-Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn gaan we de frosting maken.

-Neem de schone mixer erbij en een grote kom. Doe hierin de roomkaas en de boter (deze moet op kamertemperatuur zijn). Mix dit tot het een mooi geheel is.

-Voeg een theelepel van het vanille extract toe aan dit cupcake recept en strooi langzaam alle poedersuiker erbij. Mix deze op lage stand anders zit je helemaal onder de suiker. Verhoog daarna de stand tot je een mooie frosting hebt. Doe deze in de spuitzak en bewaar deze daarna in de koelkast tot gebruik.

Red Velvet cupcakes

-Als de cupcakes klaar zijn laat je ze daarna nog even afkoelen. Haal ten slotte de frosting uit de koelkast en spuit een lekkere toef op de cakes en sprinkel er wat leuke sprinkeltjes overheen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Red Velvet cupcakes

Red Velvet cupcakes

We gaan weer Pinksteren vieren, en wist jij dat van oudsher de kleur van Pinksteren rood is ? Ik niet dus. Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer aan de slag om een aantal leuke filmpjes te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: cupcake
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 12 personen
calorieën: 406kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 125 gram suiker
 • 2 hele eieren
 • 1 vanillesuiker
 • 1/4 theelepel zout
 • 75 gram gesmolten boter
 • 130 ml magere yoghurt
 • rode kleurstof - pasta
 • 125 gram bloem
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 zakje backing soda
 • 1 theelepel azijn

Voor de frosting hebben we nodig:

 • 200 gram zachte roomkaas
 • 150 gram zachte boter
 • 1 theelepel vanille extract
 • 350 gram poedersuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Verwarm eerst je oven voor op 175 graden
 • Neem en kom erbij en doe hierin eerst de suiker, de eieren, het zout en het zakje vanillesuiker. Met een mixer klop je dit tot het mooi schuimig is. Ongeveer 3 minuutjes.
 • Voeg dan de gesmolten roomboter, de magere yoghurt toe en mix dit erdoor. Met een theelepeltje haal je 1 theelepel rode kleurpasta uit het potje. Als het niet rood genoeg is naar je zin kun je altijd nog wat extra toevoegen. Mix de kleurpasta door het beslag tot je een mooi rood beslag hebt.Red Velvet cupcakes
 • Voeg vervolgens beetje bij beetje het cacaopoeder en de bloem erbij, maar doe dit wel op een lage stand anders dan stuift alles uit de kom.
 • Pak een bakje erbij en doe hierin de backing soda, giet er de theelepel azijn bij, dat gaat heel erg schuimen. Voeg dit dan met een spatel aan het beslag toe, niet meer de mixer gebruiken!
 • Vul als laatste de vormpjes met cupcakevormpjes en schep hierin het beslag tot ze tot 2/3 vol zitten. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 tot 30 minuten tot ze helemaal mooi gaar zijn.

De frosting maken:

 • Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn gaan we de frosting maken.
 • Neem de schone mixer erbij en een grote kom. Doe hierin de roomkaas en de boter (deze moet op kamertemperatuur zijn). Mix dit tot het een mooi geheel is.
 • Doe een theelepel van het vanille extract erbij en schud langzaam alle poedersuiker erbij, ook deze op lage stand anders zit je helemaal onder de suiker. Als laatste nog even op hoge stand tot je een mooie frosting hebt. Schep deze in de spuitzak en leg deze daarna weg in de koelkast tot gebruik.
 • Als de cupcakes klaar zijn laat je ze daarna nog even afkoelen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Red Velvet cupcakes

Kerst trifle met verse vruchtjes en slagroom

Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep

Carrotcake cupcakes van Sabine

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

cupcake Red Velvet cupcakes recept cupcakes

Start » Francine bij » Red Velvet cupcakes een heerlijk pinkster taartje

5 gedachten over “Red Velvet cupcakes een heerlijk pinkster taartje”

 1. Pingback: Carrotcake cupcakes van Sabine - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Pakjesavond pannenkoeken met speculaaskruiden - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Sinterklaas cupcakes met chocoladeletter frosting - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept