Een guilty-pleasure… Dat is voor mij toch wel een gerecht met zwartebonensaus. En haal je dat bij de chinees is het meestal te vet en eet je teveel koolhydraten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de saus. Doe de bonen in een bakje met wat water en laat ze daar in weken tot ze lekker zacht zijn. Spoel ze daarna af en laat ze even goed uitlekken.
Kippedij met zwartebonensaus
Terwijl de boontjes staan te weken gaan we aan de slag met de rest van de ingrediënten voor de saus. Snij en hak alle groenten heel fijn en klein. Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie. Als deze heet is voeg je alles toe en bak je het een minuutje op hoog vuur. Daarna zet je het zachter en laat je de groenten lekker zacht worden.
Voeg daarna alle natte ingrediënten toe, de rijstwijn, kippenboullion en sojasaus. Roer het geheel door elkaar. Als laatste gaan de boontjes en de suiker erin en laat je het geheel lekker pruttelen. Is het op het laatst nog te nat voeg je een maizena papje toe om de saus wat te binden.
Was de paksoi goed en dep hem een beetje droog, doe in een koekenpan met wat wokolie en bak ze beetgaar. Ik voeg daar zelf altijd wat sojasaus aan toe dat vind ik erg lekker. Leg ze daarna even apart tot gebruik.
Bak als laatste dan de kippedij reepjes in de koekenpan mooi goudbruin en schep er een aantal lepels zwartebonensaus op. Laat deze lekker intrekken. Je zou het vlees ook een dag van te voren in de zwartebonensaus kunnen marineren voor een nog intensere smaak.
Als laatste maken we de noodles. Dit is heel makkelijk: zet een pan op met ruim voldoende water en wat zout en doe hier de noodles in. Laat ze vier minuten weken en spoel ze daarna af met koud water.