Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de zoete aardappelen. Schil deze en hak of snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat zout en water en kook ze in 15 tot 20 minuutjes gaar en zacht.
Terwijl de aardappels staan te koken snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Pak je koekenpan erbij en doe hierin de blokjes zonder extra vet. Bak ze in een beetje krokant, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken. Van het vet op in een schaaltje en zet de gebakken blokjes even apart.
Laat een heel klein beetje vet in de koekenpan zitten. Doe vervolgens het blikje Mexico melange in de pan en warm het langzaam op. Wel eerst even het blikje laten uitlekken. Neem je de zak uit de vriezer dan kan hij gewoon zo gelijk in de pan. Mexicaanse zoete aardappelstamp
Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, giet er een klein beetje chorizo-vet bij. Met je stamper stamp je ze fijn maar niet helemaal tot moes. Voeg hier met een grote lepel de Mexico melange en de stukjes worst aan toe en schep het geheel door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper, hou je van pittig dan voeg je nog wat chilivlokken toe.