Mexicaanse zoete aardappelstamp
Nieuwe maand, nieuwe Challenge. We gaan langzaam naar het wat koudere weer toe en daarbij hoort natuurlijk een lekker stamppotje. Ik werd uitgedaagd om een lekkere groentenstamp te maken. En aangezien ik dol ben op stamppot was dit natuurlijk geen hele moeilijke opdracht. Wel wilde ik er eens een hele andere twist aan geven. Ze hebben een heerlijke Mexico melange in het assortiment, zowel in blik als uit het vriesvak. En zo kwam ik op deze Mexicaanse zoete aardappelstamp. Helemaal niet ingewikkeld om te maken en dus volop groente in deze stamp. Zoete aardappel valt namelijk ook onder de noemer groente. Voeg er nog wat lekkere tortillachips aan toe en haal weer een klein beetje zomer op tafel. Zoete aardappelstamppot. zoete aardappel recept
Dit heb je nodig voor Mexicaanse zoete aardappelstamp:

- 3 tot 4 grote zoete aardappelen
- 1 blik of zak Mexicaanse melange
- een chorizo worst
- een zak tortilla chips
- klein potje pittige salsa
- verse peterselie
- peper/zout
En zo maak je de Mexicaanse zoete aardappelstamp:
-We beginnen eerst met de zoete aardappelen. Schil deze en hak of snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat zout en water en kook ze in 15 tot 20 minuutjes gaar en zacht.
-Terwijl de aardappels staan te koken snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Pak je koekenpan erbij en doe hierin de blokjes zonder extra vet. Bak ze in een beetje krokant, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken. Van het vet op in een schaaltje en zet de gebakken blokjes even apart.

-Laat een heel klein beetje vet in de koekenpan zitten. Doe vervolgens het blikje Mexico melange in de pan en warm het langzaam op. Wel eerst even het blikje laten uitlekken. Neem je de zak uit de vriezer dan kan hij gewoon zo gelijk in de pan.
-Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, giet er een klein beetje chorizo-vet bij. Met je stamper stamp je ze fijn maar niet helemaal tot moes. Voeg hier met een grote lepel de Mexico melange en de stukjes worst aan toe en schep het geheel door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper, hou je van pittig dan voeg je nog wat chilivlokken toe. Zoete aardappelstamppot.

Mexicaanse zoete aardappelstamp
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 grote zoete aardappelen
- 1 blik of zak Mexicaanse melange
- 1 chorizo worst
- 1 zak tortilla chips
- 1 klein potje pittige salsa
- verse peterselie
- peper/zout
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de zoete aardappelen. Schil deze en hak of snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat zout en water en kook ze in 15 tot 20 minuutjes gaar en zacht.
- Terwijl de aardappels staan te koken snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Pak je koekenpan erbij en doe hierin de blokjes zonder extra vet. Bak ze in een beetje krokant, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken. Van het vet op in een schaaltje en zet de gebakken blokjes even apart.
- Laat een heel klein beetje vet in de koekenpan zitten. Doe vervolgens het blikje Mexico melange in de pan en warm het langzaam op. Wel eerst even het blikje laten uitlekken. Neem je de zak uit de vriezer dan kan hij gewoon zo gelijk in de pan. Mexicaanse zoete aardappelstamp
- Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, giet er een klein beetje chorizo-vet bij. Met je stamper stamp je ze fijn maar niet helemaal tot moes. Voeg hier met een grote lepel de Mexico melange en de stukjes worst aan toe en schep het geheel door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper, hou je van pittig dan voeg je nog wat chilivlokken toe.
Mexicaanse zoete aardappelstamp
Schep ten slotte de stamp in bakjes en garneer met wat verse peterselie en tortilla chips: Heerlijk Happen
zoete aardappel recept
Pingback: Gepofte zoete aardappel met chili - Heerlijke Happen
Pingback: Mexicaanse kip met maiskoekjes - Heerlijke Happen
Ook wel eens lekker
Pingback: Zoete aardappel gember soep met kerrie - Heerlijke Happen