Een beetje op het web snuffelend kwam ik een leuk Frans recept tegen waarin kastanjemeel werd gebruikt. Na wat onderzoek blijkt dat dit hier in Nederland niet zo heel makkelijk te vinden is.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Leg eerst alle ingrediënten klaar op je werkblad en pak er dan een grote kom bij. Doe hierin de beide soorten meel en de rietsuiker. Voeg er de blokjes roomboter bij en kneed het geheel nu goed door elkaar tot het meel alle boter opgenomen heeft. Daarna voeg je de ei-gelen toe en de rum en kneed er een mooie bal van.Notentaartje van kastanjemeel
Pak vervolgens je langwerpige quiche vorm erbij en doe hierin een bakpapier. Rol het deeg uit tot een lange plak en doe dit in de vorm. Zorg dat je alles mooi verdeeld hebt. Dek het geheel goed af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast voor een uurtje.
Vlak voordat je hem weer uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 190 graden.
Zet de vorm dan in de oven en bak hem 10 minuten. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen. Zet de oventemperatuur nu hoger op 200 graden.
Pak dan een kom erbij en doe hierin de eieren en de basterdsuiker. Klopt dit geheel helemaal luchtig. Sla de noten kapot in een schone theedoek en voeg deze toe aan de suiker-mix. Ook voeg je de gesmolten boter toe en roer het geheel nu goed door elkaar.
Zet de taart in de oven op 200 graden voor 10 minuten. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 170 graden en bak je hem nogmaals 10 minuten.