Notentaartje van kastanjemeel

Notentaartje van kastanjemeel

Notentaartje van kastanjemeel

Een beetje op het web snuffelend kwam ik een leuk Frans recept tegen waarin kastanjemeel werd gebruikt. Na wat onderzoek blijkt dat dit hier in Nederland niet zo heel makkelijk te vinden is. Wel te koop bij de betere eko-winkel of biologische supermarkt. Maar gelukkig is er internet zodoende kon ik het gewoon online bestellen. Heel goedkoop is het niet overigens maar dat terzijde. Ik maakte er dit notentaartje van kastanjemeel mee. Omdat het nogal veel was heb ik wat weggegeven en het commentaar was lovend. Vandaar dat ik hem nu ook met jullie deel. Veel bakplezier en ik ga zeker nog wat andere recepten met kastanjemeel posten.

Notentaartje van kastanjemeel

Voor 1 taart heb je nodig:

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram kastanjemeel
  • 120 gram zachte roomboter
  • 2 ei-gelen
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel rum

Voor de vulling heb je nodig:

Notentaartje van kastanjemeel

  • 250 gram gemixte noten (ongezouten)
  • 4 hele eieren
  • 150 gram basterdsuiker ( bruin of wit kan allebei)
  • 50 gram gesmolten boter

En zo maak je het taartje:

-Leg eerst alle ingrediënten klaar op je werkblad en pak er dan een grote kom bij. Doe hierin de beide soorten meel en de rietsuiker. Voeg er de blokjes roomboter bij en kneed het geheel nu goed door elkaar tot het meel alle boter opgenomen heeft. Daarna voeg je de ei-gelen toe en de rum en kneed er een mooie bal van.Notentaartje van kastanjemeel

-Pak vervolgens je langwerpige quiche vorm erbij en doe hierin een bakpapier. Rol het deeg uit tot een lange plak en doe dit in de vorm. Zorg dat je alles mooi verdeeld hebt. Dek het geheel goed af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast voor een uurtje.

-Vlak voordat je hem weer uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 190 graden.

-Zet de vorm dan in de oven en bak hem 10 minuten. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen. Zet de oventemperatuur nu hoger op 200 graden.

-Pak dan een kom erbij en doe hierin de eieren en de basterdsuiker. Klopt dit geheel helemaal luchtig. Sla de noten kapot in een schone theedoek en voeg deze toe aan de suiker-mix. Ook voeg je de gesmolten boter toe en roer het geheel nu goed door elkaar.Notentaartje van kastanjemeel

-Zet de taart in de oven op 200 graden voor 10 minuten. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 170 graden en bak je hem nogmaals 10 minuten.

Notentaartje van kastanjemeel

Notentaartje van kastanjemeel

Wanneer ten slotte de taart klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de taart lauwwarm en dan : Heerlijk Happen!

Deze taart is erg rijk, en zeker niet voor mensen die op een strikt dieet zijn…. snij er dus kleine stukjes vanaf als je hem serveert want het oog is groter dan de maag dat kan ik je zeker zeggen!

 

 

2 gedachten over “Notentaartje van kastanjemeel”

  1. Pingback: Speculaas crumble met appeltjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Italiaanse castagnaccio taart - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.