Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak eerst een steelpannetje erbij en doe hierin het water en de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat het dan even rustig pruttelen tot het een mooie bruine karamelkleur heeft. Let op laat het niet te donker worden dan wordt de karamel bitter.
Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet hierop de mooie bruine karamel en laat de karamel helemaal afkoelen. Niet met je vingers aankomen het is loeiheet!
Verwarm ondertussen je oven voor op 160 graden.
Neem een kom erbij en doe hierin de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout en roer dit romig. Heb je een keukenmachine dan is dit het moment om die aan het werk te zetten, anders even je spierballen gebruiken.
Voeg vervolgens de twee eetlepels melk toe en spatel de gezeefde bloem erdoor. Mix dit goed door elkaar.
Neem nu de uitgeharde karamel erbij en stop deze in een plastic zakje, sla en rol de karamel kapot tot hele kleine stukjes. Voeg daarna deze kleine stukjes bij het deeg en kneed het dan nogmaals goed door elkaar.
Pak een bakplaat erbij en doe hierop een vel bakpapier. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en leg ze ver genoeg uit elkaar want straks worden ze namelijk veel groter in de oven.
Zet als laatste de bakplaat in de oven voor ongeveer 14-15 minuten en bak de koekjes gaar. Haal ze snel van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.