Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes

Geschatte leestijd: 4 minuten

Nogatientjes: Maak de lekkerste karamelkoekjes

Ik vind het heerlijk om met foodies te praten en samen recepten uit te wisselen. Deze gepassioneerde mensen hebben allemaal een voorliefde voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik bij hen op bezoek en bereiden ze hun favoriete recept voor mij. Vervolgens deel ik dit recept met jullie! Op deze manier kom ik in contact met de meest inspirerende foodies van Nederland, en kunnen jullie een kijkje nemen op hun website voor nog meer geweldige en smakelijke recepten. In deze editie bespreek ik het favoriete recept van Debsbakery, genaamd “Nogatientjes”, oftewel karamelkoekjes.

Het recept voor karamelkoekjes, Nogatientjes, Het favoriete recept van Debsbakery

het favoriete recept van debsbakery

En zo maak je het:

-Pak eerst een steelpannetje erbij en doe hierin het water en de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat het dan even rustig pruttelen tot het een mooie bruine karamelkleur heeft. Let op laat het niet te donker worden dan wordt de karamel bitter.

-Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet hierop de mooie bruine karamel en laat de karamel helemaal afkoelen. Niet met je vingers aankomen het is loeiheet!

-Verwarm ondertussen je oven voor op 160 graden.

-Neem een kom erbij en doe hierin de roomboter voor de karamelkoekjes, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout en roer dit romig. Heb je een keukenmachine dan is dit het moment om die aan het werk te zetten, anders even je spierballen gebruiken.

-Voeg vervolgens de twee eetlepels melk toe en spatel de gezeefde bloem erdoor. Mix dit goed door elkaar.

-Neem nu de uitgeharde karamel erbij en stop deze in een plastic zakje, sla en rol de karamel kapot tot hele kleine stukjes. Voeg daarna deze kleine stukjes bij het deeg en kneed het dan nogmaals goed door elkaar.

-Pak een bakplaat erbij en doe hierop een vel bakpapier voor de karamelkoekjes. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en leg ze ver genoeg uit elkaar want straks worden ze namelijk veel groter in de oven.

Nogatientjes

-Zet als laatste de bakplaat in de oven voor ongeveer 14-15 minuten en bak de koekjes gaar. Haal ze snel van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Het favoriete recept van Debsbakery, Nogatientjes

Serveer ten slotte de koekjes met een lekker bakje koffie of thee: Heerlijk Happen!

Dank Debbie voor je deelname aan deze eerste ” het favoriete recept van” , we hebben gelachen met de opnames en ik vond het super leuk je ontmoet te hebben. We gaan elkaar zeker nog eens ontmoeten!

Ben jij nou ook een foodie met een leuke Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen?  Vindt je het leuk dat ik naar jou toe kom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Het recept voor Nogatientjes

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: koekjes
Keuken: European
Trefwoord: nogatientjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 163kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 75 gram kristal suiker
  • 25 ml water
  • 200 gram zachte roomboter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram gezeefde Zeeuwse bloem - of patentbloem

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak eerst een steelpannetje erbij en doe hierin het water en de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat het dan even rustig pruttelen tot het een mooie bruine karamelkleur heeft. Let op laat het niet te donker worden dan wordt de karamel bitter.
  • Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet hierop de mooie bruine karamel en laat de karamel helemaal afkoelen. Niet met je vingers aankomen het is loeiheet!
  • Verwarm ondertussen je oven voor op 160 graden.
  • Neem een kom erbij en doe hierin de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout en roer dit romig. Heb je een keukenmachine dan is dit het moment om die aan het werk te zetten, anders even je spierballen gebruiken.
  • Voeg vervolgens de twee eetlepels melk toe en spatel de gezeefde bloem erdoor. Mix dit goed door elkaar.
  • Neem nu de uitgeharde karamel erbij en stop deze in een plastic zakje, sla en rol de karamel kapot tot hele kleine stukjes. Voeg daarna deze kleine stukjes bij het deeg en kneed het dan nogmaals goed door elkaar.
  • Pak een bakplaat erbij en doe hierop een vel bakpapier. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en leg ze ver genoeg uit elkaar want straks worden ze namelijk veel groter in de oven.
  • Zet als laatste de bakplaat in de oven voor ongeveer 14-15 minuten en bak de koekjes gaar. Haal ze snel van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Het favoriete recept van » Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes

3 gedachten over “Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes”

  1. Pingback: Ricotta plaatcake met vruchtjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept