Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes

Het favoriete recept van Debsbakery

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept en die deel ik dan hier met jullie! Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten. Deze keer : Het favoriete recept van Debsbakery, karamelkoekjes genaamd nogatientjes.

Het recept voor karamelkoekjes, Nogatientjes, Het favoriete recept van Debsbakery

het favoriete recept van debsbakery

Dit heb je nodig voor de karamelkoekjes, nogatientjes:

 • 75 gram kristal suiker
 • 25 ml water
 • 200 gram zachte roomboter
 • 160 gram witte basterdsuiker
 • 2 gram zout
 • 15 gram vanillesuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 200 gram gezeefde Zeeuwse bloem ( of patentbloem)

En zo maak je het:

-Pak eerst een steelpannetje erbij en doe hierin het water en de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat het dan even rustig pruttelen tot het een mooie bruine karamelkleur heeft. Let op laat het niet te donker worden dan wordt de karamel bitter.

-Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet hierop de mooie bruine karamel en laat de karamel helemaal afkoelen. Niet met je vingers aankomen het is loeiheet!

-Verwarm ondertussen je oven voor op 160 graden.

-Neem een kom erbij en doe hierin de roomboter voor de karamelkoekjes, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout en roer dit romig. Heb je een keukenmachine dan is dit het moment om die aan het werk te zetten, anders even je spierballen gebruiken.

-Voeg vervolgens de twee eetlepels melk toe en spatel de gezeefde bloem erdoor. Mix dit goed door elkaar.

-Neem nu de uitgeharde karamel erbij en stop deze in een plastic zakje, sla en rol de karamel kapot tot hele kleine stukjes. Voeg daarna deze kleine stukjes bij het deeg en kneed het dan nogmaals goed door elkaar.

-Pak een bakplaat erbij en doe hierop een vel bakpapier voor de karamelkoekjes. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en leg ze ver genoeg uit elkaar want straks worden ze namelijk veel groter in de oven.

Nogatientjes

-Zet als laatste de bakplaat in de oven voor ongeveer 14-15 minuten en bak de koekjes gaar. Haal ze snel van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Het favoriete recept van Debsbakery, Nogatientjes

Serveer ten slotte de koekjes met een lekker bakje koffie of thee: Heerlijk Happen!

Dank Debbie voor je deelname aan deze eerste ” het favoriete recept van” , we hebben gelachen met de opnames en ik vond het super leuk je ontmoet te hebben. We gaan elkaar zeker nog eens ontmoeten!

Ben jij nou ook een foodie met een leuke Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen?  Vindt je het leuk dat ik naar jou toe kom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken.

Het recept voor Nogatientjes

Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten.
5 van 4 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: koekjes
Keuken: European
Trefwoord: nogatientjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 163kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 75 gram kristal suiker
 • 25 ml water
 • 200 gram zachte roomboter
 • 160 gram witte basterdsuiker
 • 2 gram zout
 • 15 gram vanillesuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 200 gram gezeefde Zeeuwse bloem - of patentbloem

En zo maak je het:

 • Pak eerst een steelpannetje erbij en doe hierin het water en de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat het dan even rustig pruttelen tot het een mooie bruine karamelkleur heeft. Let op laat het niet te donker worden dan wordt de karamel bitter.
 • Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet hierop de mooie bruine karamel en laat de karamel helemaal afkoelen. Niet met je vingers aankomen het is loeiheet!
 • Verwarm ondertussen je oven voor op 160 graden.
 • Neem een kom erbij en doe hierin de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout en roer dit romig. Heb je een keukenmachine dan is dit het moment om die aan het werk te zetten, anders even je spierballen gebruiken.
 • Voeg vervolgens de twee eetlepels melk toe en spatel de gezeefde bloem erdoor. Mix dit goed door elkaar.
 • Neem nu de uitgeharde karamel erbij en stop deze in een plastic zakje, sla en rol de karamel kapot tot hele kleine stukjes. Voeg daarna deze kleine stukjes bij het deeg en kneed het dan nogmaals goed door elkaar.
 • Pak een bakplaat erbij en doe hierop een vel bakpapier. Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en leg ze ver genoeg uit elkaar want straks worden ze namelijk veel groter in de oven.
 • Zet als laatste de bakplaat in de oven voor ongeveer 14-15 minuten en bak de koekjes gaar. Haal ze snel van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me dnaarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Het favoriete recept van » Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes

2 gedachten over “Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes”

 1. Pingback: Ricotta plaatcake met vruchtjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept