De lente is in aantocht. De bloemetjes komen tot leven en een waterig zonnetje staat aan de hemel. We verlangen met zijn allen weer naar terrasjes en lange avonden buiten aan tafel.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 100 graden.
Neem de tomaten erbij en snij deze door het midden. Leg ze vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven. Strooi er daarna wat zout, peper, suiker en olijfolie overheen en schuif hem vervolgens in de oven. Daar laat je de tomaten rustig een uur tot anderhalf uur staan tot ze mooi gekrompen zijn.
Verhoog dan de temperatuur van je oven naar 200 graden.
Neem een tweede bakblik erbij en leg hier ook een stuk bakpapier op. Rol het verse bladerdeeg uit en vouw het dubbel. Vouw de randjes een beetje om. (Kun je geen vers bladerdeeg kopen neem dan de velletjes uit de vriezer en leg er een stuk of vijf op elkaar. Rol deze vervolgens uit tot een grote lap)
Pak daarna de crème fraîche erbij en smeer de plak bladerdeeg hier lekker mee in, je kunt dit nog wat op smaak brengen met peper en zout.
Leg eerst de asperges erop, wel even de harde achterkant eraf snijden. Neem dan de gedroogde tomaten erbij en leg deze op de taart.