Plaattaart met zoete tomaat en asperges

Geschatte leestijd: 4 minuten

Plaattaart met zoete tomaat

Nu de winter bijna voorbij is, bereiden we ons voor op de lente. De zon schijnt vaker en de dagen worden langer, waardoor we allemaal naar de warmere maanden verlangen. De bloemen komen langzaam tot bloei en de lente lijkt nu echt te beginnen. Een heerlijk plaattaart recept recepten met asperges

We voelen ons energieker door het zachte zonlicht dat nu door de wolken breekt en als een warme omhelzing aanvoelt. We hebben zin om weer buiten te zijn en van de frisse lucht en het mooie weer te genieten. We verheugen ons op lange avonden aan tafel met vrienden en familie, waar we elkaars gezelschap en lekker eten delen.

Om alvast in de stemming te komen voor de lente, heb ik een heerlijke plaattaart gemaakt met zoete tomaat en asperges. Het is niet alleen smakelijk, maar ook een feest voor het oog. Samen met een frisse groene salade is dit de ideale maaltijd om van de lente en al het goede dat het te bieden heeft te genieten.

En zo maak je de Plaattaart recepten met zoete tomaat:

-Verwarm eerst je oven voor op 100 graden.

-Neem de tomaten erbij en snij deze door het midden. Leg ze vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven. Strooi er daarna wat zout, peper, suiker en olijfolie overheen en schuif hem vervolgens in de oven. Daar laat je de tomaten rustig een uur tot anderhalf uur staan tot ze mooi gekrompen zijn.

-Verhoog dan de temperatuur van je oven naar 200 graden.

-Neem een tweede bakblik erbij en leg hier ook een stuk bakpapier op. Rol het verse bladerdeeg uit en vouw het dubbel. Vouw de randjes een beetje om. (Kun je geen vers bladerdeeg kopen neem dan de velletjes uit de vriezer en leg er een stuk of vijf op elkaar. Rol deze vervolgens uit tot een grote lap)

-Pak daarna de crème fraîche erbij en smeer de plak bladerdeeg hier lekker mee in, je kunt dit nog wat op smaak brengen met peper en zout.

-Leg eerst de asperges erop, wel even de harde achterkant eraf snijden. Neem dan de gedroogde tomaten erbij en leg deze op de taart.

Plaattaart met zoete tomaat

-En ten slotte ris je wat blaadjes van de takjes tijm en strooi je deze over de taart.

-Zet hem in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en de taart gaar is.

Plaattaart met zoete tomaat


Als het plaattaart recept met zoete tomaat en asperges klaar is, kun je deze opdienen. Een goed idee om de maaltijd af te maken, is om deze te vergezellen met een fris glas wijn.

Een witte wijn die fris is, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, gaat heel goed samen met deze lenteschotel die licht is. De wijn heeft fruitige tonen en een verfrissende smaak die een perfecte balans vormen met de plaattaart die hartig is.

Je kunt ook kiezen voor een rode wijn die licht is, zoals een Beaujolais of Pinot Noir, als alternatief voor dit gerecht. De wijn heeft lichte tannines en een fruitige smaak die mooi aansluiten bij de plaattaart.

De combinatie van de smaken van de plaattaart en de wijn zorgt voor een echte smaakbeleving. Het geeft een extra dimensie aan de maaltijd en maakt het tot een onvergetelijke ervaring .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Plaattaart met zoete tomaat

Plaattaart met zoete tomaat

De lente is in aantocht. De bloemetjes komen tot leven en een waterig zonnetje staat aan de hemel. We verlangen met zijn allen weer naar terrasjes en lange avonden buiten aan tafel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 28 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 117kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • Zoete rode tomaten
  • 4 groene asperges
  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 1 bakje creme fraîche
  • peper/zout
  • suiker
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • verse tijm

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 100 graden.
  • Neem de tomaten erbij en snij deze door het midden. Leg ze vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven. Strooi er daarna wat zout, peper, suiker en olijfolie overheen en schuif hem vervolgens in de oven. Daar laat je de tomaten rustig een uur tot anderhalf uur staan tot ze mooi gekrompen zijn.
  • Verhoog dan de temperatuur van je oven naar 200 graden.
  • Neem een tweede bakblik erbij en leg hier ook een stuk bakpapier op. Rol het verse bladerdeeg uit en vouw het dubbel. Vouw de randjes een beetje om. (Kun je geen vers bladerdeeg kopen neem dan de velletjes uit de vriezer en leg er een stuk of vijf op elkaar. Rol deze vervolgens uit tot een grote lap)
  • Pak daarna de crème fraîche erbij en smeer de plak bladerdeeg hier lekker mee in, je kunt dit nog wat op smaak brengen met peper en zout.
  • Leg eerst de asperges erop, wel even de harde achterkant eraf snijden. Neem dan de gedroogde tomaten erbij en leg deze op de taart.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals dePlaattaart met zoete tomaat? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza

Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep

Groene asperges in bladerdeeg

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Plaattaart met zoete tomaat recepten recept

Start » Francine bij » Plaattaart met zoete tomaat en asperges

7 gedachten over “Plaattaart met zoete tomaat en asperges”

  1. Pingback: Picknickbrood met fruitig water, genieten! - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Twee kleuren asperges plaattaart - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Loaded courgette enchiladas met geraspte kaas - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Courgette plaattaart met verse pesto - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Spruitjes plaattaart met romige brie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept