Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.
We beginnen met de bieten. Je snijdt het kontje eraf en schilt ze. Daarna snij je met een mes een kruis in de bieten en sprenkel je wat olijfolie erover. Bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze in met aluminiumfolie tot mooie pakketjes. Zet daarna de pakketjes in een ovenschaal in de oven. Ze hebben ongeveer een uur nodig om helemaal zacht te worden.
In een schaaltje doe je de melk met de peperkoek en laat deze zacht weken.
Neem een grote kom erbij en doe hierin het gehakt, de noten en het losgeklopte ei. Als laatste voeg je de losgeweekte peperkoek erbij. De melk die nog in het bakje overblijft doe je weg. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar, en in een broodvorm. Pak je cakevorm erbij en leg hem erin. Je kunt een bakpapier erin leggen om vastplakken te voorkomen. (Ik bak intussen in siliconen vormen daar blijft eigenlijk niets in plakken.)
Verlaag intussen de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet daarna het gehakt-notenbrood bij de bieten in de oven, het moet ongeveer een half uur bakken.
Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie een kwartiertje afkoelen. Haal vervolgens de bieten uit de oven en pak ze voorzichtig uit. Maar let op ze zijn goed heet!