Recept voor Gepofte biet met gehakt-notenbrood

Hier is een heerlijk herfstrecept voor jou! Nu de bladeren van de bomen vallen en de seizoenen veranderen, is het tijd om te genieten van gepofte bieten met gehakt-notenbrood. Je kunt zelfs het gehaktbrood samen met de bieten in één oven bereiden, wat tijd bespaart. Maak het feestelijk door verschillende kleuren bieten te gebruiken. Klaar voor een smakelijk bordje? Een recept voor gepofte biet met gehakt-notenbrood.

Gepofte biet met gehakt-notenbrood

En zo maak je de Gepofte biet met gehakt-notenbrood:

-Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.

-We beginnen met de bieten voor de Gepofte biet met gehakt-notenbrood. Je snijdt het kontje eraf en schilt ze. Daarna snij je met een mes een kruis in de bieten en sprenkel je wat olijfolie erover. Bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze in met aluminiumfolie tot mooie pakketjes. Zet daarna de pakketjes in een ovenschaal in de oven. Ze hebben ongeveer een uur nodig om helemaal zacht te worden.

-In een schaaltje doe je de melk met de peperkoek en laat deze zacht weken.

-Neem een grote kom erbij en doe hierin het gehakt, de noten en het losgeklopte ei. Als laatste voeg je de losgeweekte peperkoek erbij. De melk die nog in het bakje overblijft doe je weg. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar, en in een broodvorm. Pak je cakevorm erbij en leg hem erin. Je kunt een bakpapier erin leggen om vastplakken te voorkomen. (Ik bak intussen in siliconen vormen daar blijft eigenlijk niets in plakken.)

-Verlaag intussen de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet daarna het gehakt-notenbrood bij de bieten in de oven, het moet ongeveer een half uur bakken.

-Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie een kwartiertje afkoelen. Haal vervolgens de bieten uit de oven en pak ze voorzichtig uit. Maar let op ze zijn goed heet!

Neem je borden erbij en leg eerst op elk bord een gepofte biet. In het kruis doe je wat geitenkaas en perenconfiture. Als er te weinig ruimte is kun je hem nog wat verder opensnijden. Snij het brood in plakken en leg deze op het bord erbij. Garneer met de bosui en serveer de Gepofte biet met gehakt-notenbrood een volle rode wijn

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gepofte biet met gehakt-notenbrood

Gepofte biet met gehakt-notenbrood

Dit is ook weer een heerlijk herfst receptje. De bladeren waaien hier intussen van de bomen en je merkt dat de seizoenen veranderen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bieten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 4 bieten - grote ongekookte
 • 1 pakje zachte geitenkaas
 • 1 pot - huisgemaakte perenconfiture
 • 2 bosuitjes
 • 500 gram gehakt
 • 1 bakje gemixte noten
 • 3 plakken peperkoek
 • 100 ml melk
 • 1 ei - losgeklopt
 • peper
 • olijfolie
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.
 • We beginnen met de bieten. Je snijdt het kontje eraf en schilt ze. Daarna snij je met een mes een kruis in de bieten en sprenkel je wat olijfolie erover. Bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze in met aluminiumfolie tot mooie pakketjes. Zet daarna de pakketjes in een ovenschaal in de oven. Ze hebben ongeveer een uur nodig om helemaal zacht te worden.
 • In een schaaltje doe je de melk met de peperkoek en laat deze zacht weken.
 • Neem een grote kom erbij en doe hierin het gehakt, de noten en het losgeklopte ei. Als laatste voeg je de losgeweekte peperkoek erbij. De melk die nog in het bakje overblijft doe je weg. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar, en in een broodvorm. Pak je cakevorm erbij en leg hem erin. Je kunt een bakpapier erin leggen om vastplakken te voorkomen. (Ik bak intussen in siliconen vormen daar blijft eigenlijk niets in plakken.)
 • Verlaag intussen de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet daarna het gehakt-notenbrood bij de bieten in de oven, het moet ongeveer een half uur bakken.
 • Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie een kwartiertje afkoelen. Haal vervolgens de bieten uit de oven en pak ze voorzichtig uit. Maar let op ze zijn goed heet!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gepofte biet met gehakt-notenbrood? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Recept voor Gepofte biet met gehakt-notenbrood met geitenkaas

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Recept voor Gepofte biet met gehakt-notenbrood

4 gedachten over “Recept voor Gepofte biet met gehakt-notenbrood”

 1. Pingback: Gepofte zoete chili aardappel met tortilla chips - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Francine bij Keurslager Pieter Verhoeven - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept