We beginnen eerst met de sjalotjes, pel deze allemaal en snij ze dan in de lengte door het midden.
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en smelt hierin de roomboter met wat olijfolie. Leg daarna voorzichtig de sjalotjes erin en bak ze op een lage temperatuur voor een minuutje of 10. Daarna strooi je de bruine suiker er overheen en laat je deze smelten op de sjalotjes. Keer ze af en toe voorzichtig om.
Voor de bakvorm gebruikte ik een springvorm, deze eerst bekleden met bakpapier en dan goed insmeren met olijfolie. Plaats dan de sjalotjes met de snijkant naar beneden in de vorm. Een beetje in een mooie ronde vorm als een bloem. Strooi er eventueel nog een beetje bruine suiker op. Ook is dit het moment om even wat zout en peper over de sjalotten te draaien met de peper- en zoutmolen.Sjalotjes tarte tatin met feta
Hak de feta in hele kleine stukjes en strooi deze over de sjalotten heen.
Pak het deeg erbij en rol het uit, ik sneed het in tweeën, leg het deeg als een mooi dekentje over de sjalotten met feta en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Van het deeg wat overbleef maakte ik mooie lange repen die ik rond om de tarte tatin wat aandrukte.
Zet hem vervolgens voor 30 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is geworden.
Haal hem als laatste uit de oven en haal de springvorm-ring eraf.Sjalotjes tarte tatin met feta
Leg een bord op het deeg en kiep hem dan snel maar wel voorzichtig om