In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Super gezond en ook nog eens op verschrikkelijk veel manier te bereiden. In zoete taarten, in soepjes, gestampt of gewoon zo uit het vuistje: de wortel.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.
Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.
In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.