In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Geschatte leestijd: 4 minuten

De wortel is een groente die veel voordelen heeft voor de gezondheid en die op allerlei verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Je kunt er zoete taarten mee bakken, er soepen van maken, ze fijnstampen of gewoon rauw opeten: de mogelijkheden zijn eindeloos. De wortel heeft ook een lange geschiedenis achter zich. Hij komt oorspronkelijk uit Iran en werd in de 17e eeuw door heel Europa verspreid door de V.O.C., die hem naar Nederland bracht. De wortel bestaat bovendien niet alleen in het oranje, maar ook in andere kleuren zoals paars, geel en wit. In dit recept laten we je zien hoe je heerlijke honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek kunt maken in de oven. Dit is een eenvoudige bereidingswijze die veel smaak geeft aan de groente.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Een heerlijk smaakvol receptje.

En zo maak je deIn honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek:

We beginnen met de wortels. Maak ze schoon en schrap het velletje eraf. Ik gebruik daar altijd een dunschiller voor, lekker makkelijk en snel.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Gebruik als variatie gekleurde wortels.

Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.

Pak een schaal erbij en leg hier de gegrilde wortels op. Bestrooi met de kaas en schep hier de spekblokjes bovenop. Garneer met de granaatappelpitjes en munt. Serveer met een lekkere frisse groene salade: Heerlijk Happen!

Variatie

Als je geen fan bent van komijnekaas, dan kun je ook een andere kaassoort gebruiken die goed smaakt bij de wortels. Parmezaanse kaas of Pecorino zijn bijvoorbeeld goede alternatieven.

Heb je geen Marokkaanse kruidenmix in je keukenkastje staan? Geen probleem, je kunt ook andere kruiden gebruiken die passen bij de honing en de kaas. Italiaanse of Provençaalse kruiden zijn ook lekker bij dit gerecht.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Super gezond en ook nog eens op verschrikkelijk veel manier te bereiden. In zoete taarten, in soepjes, gestampt of gewoon zo uit het vuistje: de wortel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: honing
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 104kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.
  • Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.
  • In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
  • Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Kruidige wortel broccolisoep van overgebleven groente

Gemarineerde kippendij op geroosterde toast

Honing mosterd Kerst spruitjes met amandelen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

7 gedachten over “In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek”

  1. Pingback: Bloemkool burgers met cheddar - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en "light" - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Oven wortels met Parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zoete wortel perziksap cocktails - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Minneola salade met uitgebakken spekjes - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Wortelsalade met rozijnen en appel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept