In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Super gezond en ook nog eens op verschrikkelijk veel manier te bereiden. In zoete taarten, in soepjes, gestampt of gewoon zo uit het vuistje: de wortel.
In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Super gezond en ook nog eens op verschrikkelijk veel manier te bereiden. In zoete taarten, in soepjes, gestampt of gewoon zo uit het vuistje: de wortel. In de 17e eeuw vanuit Iran over Europa verspreid en door de V.O.C. in Nederland gebracht. Een groente met een flinke historie dus. En niet alleen in het oranje maar ook paars, geel en wit zijn voorkomende kleuren. In dit recept met in honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek maken we de wortels in de oven klaar. Lekker makkelijk en superveel smaak.

Dit heb je nodig voor de In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

  • een bos wortelen
  • 2 speklapjes
  • verse muntblaadjes
  • komijnekaas
  • granaatappelpitjes
  • olijfolie
  • honing
  • peper/zeezout
  • Marokkaanse kruiden
In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Een heerlijk smaakvol receptje.

En zo maak je deIn honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek:

We beginnen met de wortels. Maak ze schoon en schrap het velletje eraf. Ik gebruik daar altijd een dunschiller voor, lekker makkelijk en snel.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.

Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek

Super gezond en ook nog eens op verschrikkelijk veel manier te bereiden. In zoete taarten, in soepjes, gestampt of gewoon zo uit het vuistje: de wortel.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingredi├źnten:

  • 1 bos wortelen
  • 2 speklapjes
  • verse muntblaadjes
  • komijnekaas
  • granaatappelpitjes
  • olijfolie
  • honing
  • peper/zeezout
  • Marokkaanse kruiden

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.
  • Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.
  • In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
  • Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.
Wat vind je van dit recept?

Pak een schaal erbij en leg hier de gegrilde wortels op. Bestrooi met de kaas en schep hier de spekblokjes bovenop. Garneer met de granaatappelpitjes en munt. Serveer met een lekkere frisse groene salade: Heerlijk Happen!

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Gebruik als variatie gekleurde wortels.

Variatie

Hou jij nou niet van komijnekaas? Gebruik dan Parmezaanse kaas of Pecorino dat past er ook goed bij.

Geen Marokkaanse kruiden in huis? Italiaanse of Proven├žaalse kruiden kunnen hier ook prima bij.

6 gedachten over “In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek”

  1. Pingback: Week 10.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bloemkool burgers met cheddar - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gegrilde tomaat en auberginesalade - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gekruide wortels gewikkeld in bacon - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Kruidige wortel broccolisoep - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Eendenborstsalade met gegrilde courgette - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept