Geschatte leestijd: 3 minuten
De wortel is een groente die veel voordelen heeft voor de gezondheid en die op allerlei verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Je kunt er zoete taarten mee bakken, er soepen van maken, ze fijnstampen of gewoon rauw opeten: de mogelijkheden zijn eindeloos. De wortel heeft ook een lange geschiedenis achter zich. Hij komt oorspronkelijk uit Iran en werd in de 17e eeuw door heel Europa verspreid door de V.O.C., die hem naar Nederland bracht. De wortel bestaat bovendien niet alleen in het oranje, maar ook in andere kleuren zoals paars, geel en wit. In dit recept laten we je zien hoe je heerlijke honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek kunt maken in de oven. Dit is een eenvoudige bereidingswijze die veel smaak geeft aan de groente.

Dit heb je nodig voor de In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
- een bos wortelen
- 2 speklapjes
- verse muntblaadjes
- komijnekaas
- granaatappelpitjes
- olijfolie
- honing
- peper/zeezout
- Marokkaanse kruiden
En zo maak je deIn honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek:
We beginnen met de wortels. Maak ze schoon en schrap het velletje eraf. Ik gebruik daar altijd een dunschiller voor, lekker makkelijk en snel.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.

Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.
In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.
Pak een schaal erbij en leg hier de gegrilde wortels op. Bestrooi met de kaas en schep hier de spekblokjes bovenop. Garneer met de granaatappelpitjes en munt. Serveer met een lekkere frisse groene salade: Heerlijk Happen!
Variatie

Als je geen fan bent van komijnekaas, dan kun je ook een andere kaassoort gebruiken die goed smaakt bij de wortels. Parmezaanse kaas of Pecorino zijn bijvoorbeeld goede alternatieven.
Heb je geen Marokkaanse kruidenmix in je keukenkastje staan? Geen probleem, je kunt ook andere kruiden gebruiken die passen bij de honing en de kaas. Italiaanse of Provençaalse kruiden zijn ook lekker bij dit gerecht.

In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bos wortelen
- 2 speklapjes
- een aantal muntblaadjes
- komijnekaas
- granaatappelpitjes
- olijfolie
- honing
- peper
- zeezout
- Marokkaanse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snij de speklapjes in kleine blokjes en strooi er een eetlepel Marokkaanse kruiden op. Bak vervolgens in een koekenpan de blokjes tot ze krokant zijn. Niet helemaal uitbakken dat is niet nodig.
- Neem een ovenschaal erbij en doe hier de schoongemaakte wortels in. Giet er een beetje olijfolie overheen en een eetlepel of 2 met honing. Wrijf met een kwastje of je vingers de wortels in zodat er overal een laagje omheen zit. Bestrooi ze vervolgens met zeezout en peper en zet in de oven voor een half uur.
- In honing gegrilde wortels met komijnekaas en spek
- Rasp of snij de komijnekaas in blokjes en snipper een paar blaadjes met munt.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pingback: Bloemkool burgers met cheddar - Heerlijke Happen
Pingback: Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en "light" - Heerlijke Happen
Heerlijk vegetarisch recept
Pingback: Oven wortels met Parmezaanse kaas - Heerlijke Happen
Pingback: Zoete wortel perziksap cocktails - Heerlijke Happen
Pingback: Minneola salade met uitgebakken spekjes - Heerlijke Happen
Pingback: Wortelsalade met rozijnen en appel - Heerlijke Happen