gezouten karamel crunchies - of gebruik andere deco sprinkeltjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Gebruik voor dit recept dus een verse ananas en niet die schijfjes uit blik! Maak de ananas schoon en snij hem daarna in redelijk dikke plakken van zo’n 2 centimeter dikte. Soms kun je op de markt je ananas vers laten snijden dat is nog makkelijker.
Snij daarna de plakken door het midden en droog ze een beetje met wat keukenpapier.
Neem een pannetje erbij en doe hier wat water in, breng dit aan de kook en zet er dan een kom bovenop. Smelt de chocolade druppels au bain Marie en roer het goed door.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat
Doop de ananasschijfjes in de chocolade en laat ze even uitdruppelen, leg ze dan op het bakpapier en strooi er de kokossnippers en karamel crunchies op.
Laat de chocolade weer hard worden.
Tip: Kies een ananas waar de bladeren makkelijk uit te trekken zijn - dat betekent dat hij rijp isBewaar de hapjes in de koelkast. Serveer binnen 2 dagen voor de beste smaak
Nutrition Facts
Ananas hapjes met chocolade en kokossnippers
Amount per Serving
Calories
46
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.03
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.04
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Sodium
1
mg
0
%
Potassium
99
mg
3
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
0.5
g
1
%
Vitamin A
52
IU
1
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
12
mg
1
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.