ananas hapjes met chocolade

Ananas hapjes met chocolade

Ananas hapjes met chocolade

Soms hè is simpel zo lekker! En dat is zeker het geval met deze ananas hapjes met chocolade. Het recept is zo makkelijk dat ik me afvroeg of ik het wel op de site moest zetten. Maar als ik dat niet had gedaan dan hadden jullie dit hapje moeten missen, en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling! Een leuk weetje over de ananas: Na te zijn geoogst rijpt de ananas niet verder. Als je dus een zure ananas treft is hij eigenlijk veel te vroeg geoogst. Hoe weet je nou dat je een goede rijpe ananas koopt? De middelste bladeren bovenop moeten makkelijk los te trekken zijn. Hij moet echt heel sterkt naar ananas ruiken. En je kunt de bovenkant die je van de ananas gesneden hebt opnieuw planten om zo een ananas te kweken.

Om een flink aantal hapjes te maken heb je nodig:ananas hapjes met chocolade

  • 1 hele ananas
  • een zakje smeltchocolade puur
  • kokossnippers
  • gezouten karamel crunchies
  • of gebruik andere deco sprinkeltjes

En zo maak je ze:

-Gebruik voor dit recept dus een verse ananas en niet die schijfjes uit blik! Maak de ananas schoon en snij hem daarna in redelijk dikke plakken van zo’n 2 centimeter dikte. Soms kun je op de markt je ananas vers laten snijden dat is nog makkelijker.

-Snij daarna de plakken door het midden en droog ze een beetje met wat keukenpapier.

-Neem een pannetje erbij en doe hier wat water in, breng dit aan de kook en zet er dan een kom bovenop. Smelt de chocolade druppels au bain Marie en roer het goed door.

-Leg een vel bakpapier op een bakplaat

-Doop de ananasschijfjes in de chocolade en laat ze even uitdruppelen, leg ze dan op het bakpapier en strooi er de kokossnippers en karamel crunchies op.

-Laat de chocolade weer hard worden.

Ananas hapjes met chocoladeananas hapjes met chocolade

En dan rest er nog maar één ding: Heerlijk happen!