Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse
Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.