Tijdens mijn bezoekje voor mijn rubriek “Francine bij” vroeg ik Pieter naar zijn favoriete stukje vlees. Want een keurslager heeft natuurlijk zelf zijn eigen voorkeur voor een goed stuk vlees.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat eerst de lapjes op kamertemperatuur komen.
Maak de uien schoon en daarna snipper je ze, neem een braadpan erbij en verhit hierin de boter. Laat de sucadelappen aan beide kanten mooi bruin worden. Voeg dan de uiensnippers toe en laat deze even meebakken. Strooi wat peper en zout in de pan.
Giet daarna net zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder water staat. Vervolgens voeg je de takjes tijm, de steranijs en de witte wijnazijn toe.
Besmeer een boterham met een dikke laag mosterd en leg het daarna met de mosterdkant naar beneden bovenop het vlees.
Breng het vocht in de pan aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Leg het deksel op de pan en laat nu het vlees drie uur stoven. Let op het vocht mag daarbij niet koken.
Ik heb na een uur de steranijs eruit gehaald zodat hij wel wat smaak heeft afgegeven maar het niet te overheersend wordt.