Sucadelapjes van Keurslager Pieter
Tijdens mijn bezoekje voor mijn rubriek “Francine bij” vroeg ik Pieter naar zijn favoriete stukje vlees. Want een keurslager heeft natuurlijk zelf zijn eigen voorkeur voor een goed stuk vlees. En tot mijn verrassing vertelde Pieter mij dat hij sucadelapjes het lekkerst vindt. Natuurlijk nam ik een paar mooie lapjes mee naar huis om deze te bereiden. Het is een lekker stukje stoofvlees en hier moet je echt even de tijd voor nemen! Zeker wel drie uur. Maar wát zijn ze lekker deze sucadelapjes van Keurslager Pieter!

Voor 4 personen Sucadelapjes van Keurslager Pieter heb je nodig:
- 4 mooie sucadelappen
- 2 grote witte uien
- 40 gram braadboter
- peper en zout
- 3 takjes verse tijm
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 snee witbrood of bruin brood
- grove mosterd
- 1 steranijs
En zo maak je de Sucadelapjes van Keurslager Pieter:
-Laat eerst de lapjes op kamertemperatuur komen.
-Maak de uien schoon en daarna snipper je ze, neem een braadpan erbij en verhit hierin de boter. Laat de sucadelappen aan beide kanten mooi bruin worden. Voeg dan de uiensnippers toe en laat deze even meebakken. Strooi wat peper en zout in de pan.
-Giet daarna net zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder water staat. Vervolgens voeg je de takjes tijm, de steranijs en de witte wijnazijn toe.
-Besmeer een boterham met een dikke laag mosterd en leg het daarna met de mosterdkant naar beneden bovenop het vlees.
-Breng het vocht in de pan aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Leg het deksel op de pan en laat nu het vlees drie uur stoven. Let op het vocht mag daarbij niet koken.
-Ik heb na een uur de steranijs eruit gehaald zodat hij wel wat smaak heeft afgegeven maar het niet te overheersend wordt.
Sucadelapjes van Keurslager Pieter

Haal ten slotte na drie uur de lapjes uit de pan en serveer ze met een lekkere puree en wat rode kool met appeltjes. Leg ze op een mooi bord: Heerlijk happen!

Sucadelapjes van Keurslager Pieter
Benodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Laat eerst de lapjes op kamertemperatuur komen.
- Maak de uien schoon en daarna snipper je ze, neem een braadpan erbij en verhit hierin de boter. Laat de sucadelappen aan beide kanten mooi bruin worden. Voeg dan de uiensnippers toe en laat deze even meebakken. Strooi wat peper en zout in de pan.
- Giet daarna net zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder water staat. Vervolgens voeg je de takjes tijm, de steranijs en de witte wijnazijn toe.
- Besmeer een boterham met een dikke laag mosterd en leg het daarna met de mosterdkant naar beneden bovenop het vlees.
- Breng het vocht in de pan aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Leg het deksel op de pan en laat nu het vlees drie uur stoven. Let op het vocht mag daarbij niet koken.
- Ik heb na een uur de steranijs eruit gehaald zodat hij wel wat smaak heeft afgegeven maar het niet te overheersend wordt.
Onderstaande recepten ook eens proberen?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me dnaarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekkerrrrrrrr.
Mmm ziet er goed uit!
Hier gisteren lekker draadjesvlees op de houtkachel gegaard
Lekkerrrrr
Pingback: Francine bij Keurslager Pieter Verhoeven - Heerlijke Happen
Super lekker