Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met en dunschiller schil je de velletjes eraf. Snij ook het harde kontje eraf. Ik heb zelf een stoomoven dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven. Heb je die nou niet koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben. Niet te hard en niet te zacht.
Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.
Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.
De zalm bakken
Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.