Zalm uit de oven met een feta korstje

Zalm uit de oven met een feta korstje

Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze. Deze zalm uit de oven met een feta korstje en citroen heb je zo gemaakt en heeft volop smaak. Wij aten er lekkere witte asperges bij en zo genoten we van deze simpele maar toch hele fijne maaltijd. Een basisrecept zalm uit de oven met groenten en citroen

Zalm uit de oven met een feta korstje
Heerlijke maaltijd met wat verse asperges erbij.

Dit heb je nodig voor de Zalm uit de oven met een feta korstje

Dit zijn hoeveelheden voor 2 personen

En zo maak je de Zalm uit de oven met een feta korstje:

Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met en dunschiller schil je de velletjes eraf. Snij ook het harde kontje eraf. Ik heb zelf een stoomoven dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven. Heb je die nou niet koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben. Niet te hard en niet te zacht.

Zalm uit de oven met een feta korstje
Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.

Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.

De zalm bakken

Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.

Zalm uit de oven met een feta korstje
Afbakken maar.

Zalm uit de oven met een feta korstje

In tussen zijn de asperges gaar haal deze dan ook uit de stoomoven en leg ze op je borden. Besmeer met een lik roomboter en schep de zalm op de borden erbij. Serveer met wat verse dille erbij en: Heerlijk Happen!

Zalm uit de oven met een feta korstje

Zalm uit de oven met een feta korstje

Wanneer je net als ik niet een enorme viseter bent is dit wellicht ook een goed receptje voor jou. Ik probeer altijd wat extra’s te verzinnen om de vis een lekkere smaak te geven en ik kies voor een makkelijke bereidingswijze.
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 400 gram zalm
 • 1 citroen
 • 1/2 blok feta
 • verse dille takjes
 • 1 bakje verse Italiaanse kruiden
 • peper
 • 500 gram witte asperges
 • roomboter
 • zeezout

En zo maak je het:

 • Maak eerst de asperges schoon. Neem ze vast net onder het kopje en met en dunschiller schil je de velletjes eraf. Snij ook het harde kontje eraf. Ik heb zelf een stoomoven dus bij mij thuis gaan ze in de stoomoven. Heb je die nou niet koop dan een aspergepan, maar in een gewone pan kan het natuurlijk ook gekookt worden. In mijn stoomoven zijn de asperges perfect als ze 30 minuutjes gestoomd hebben. Niet te hard en niet te zacht.
 • Schep de fetamix bovenop de zalm, daarna nog even de oven in.
 • Neem daarna de verse kruiden en een bakje erbij. Hak met een scherp mes de kruiden fijn en doe ze in het bakje. Giet er het sap van een halve citroen bij. Verkruimel de feta en hak daarna ook deze fijn met je mes. Voeg toe aan het bakje met de verse kruiden en meng het geheel goed door elkaar.

De zalm bakken

 • Verwarm intussen je oven voor op 200 graden. Neem de zalm er bij en leg deze op een stuk bakpapier. Bestrooi met peper en zout en schep daarna de feta-kruidenmix erop. Leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 20/25 minuutjes tot de zalm mooi gaar is.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Aan tafel, knijp er eventueel nog wat extra citroensap overheen.

basisrecept zalm uit de oven met groenten citroen

2 gedachten over “Zalm uit de oven met een feta korstje”

 1. Pingback: In botersaus gegaarde zalm met orzo - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept