Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen als eerste met de ganache voor de taart. Dat is een soort chocoladeboter die je over de taart smeert om alle figuurtjes en pepernoten op te plakken.
Neem een grote kom en breek hierin 200 gram pure chocolade en de 150 gram melkchocolade in stukken.
In een steelpannetje verwarm je de slagroom tot het kookpunt. Daarna giet je het bij de chocolade brokken en al roerend laat je deze smelten. Roer het geheel tot een zachte chocolade massa.
Vervolgens neem je een mixer erbij en klop het tot een redelijk stevige massa op. Zet dit dan opzij en laat op kamertemperatuur verder opstijven.
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Neem een grote kom erbij en zeef hierin het bakmeel, het cacaopoeder en het zout.
Neem een andere pan erbij en hierin doe je de basterdsuiker, 100 gram pure chocolade, en 100 ml kokend water. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en op een laag vuur roer je dit door tot een mooie egale massa.
Bekleed een springvorm met bakpapier en beboter de rand.
Neem nu de kom met het bakmeel erbij en giet hierin de egale chocolade massa en mix dit door tot het een glad beslag is. Giet dit in je springvorm en zet voor 55 minuten in de oven.
Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en vervolgens laat je hem met de rand eromheen eerst 30 minuten afkoelen. Daarna haal je de rand eraf en laat je hem nog eens een uur afkoelen.
Je kunt de taart eerst door het midden snijden en beide helften met de ganache bestrijken. Maar dat hoeft niet persé. Met een spatel bestrijk je de hele taart met een mooie laag ganache en plak hierna het strooigoed erop.
Als laatste de Sint-pop erop en dan: Heerlijk Happen!