dé sinterklaas taart

Dé Sinterklaas taart

Dé Sinterklaas taart

Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. Want het heerlijk avondje is bijna gekomen en zeker ook met dé Sinterklaas taart. Of je nu nog wel of niet in de Sint gelooft, een stukje taart gaat er wel in! Hier deel ik met jullie het recept voor dé Sinterklaas taart! Maak hem een dag van te voren dan kun je op 5 december lekker cadeautjes uitpakken. Zo genieten jullie met z’n allen van deze bijzondere avond met veel vreugde. Vergeet later niet een stukje opzij te zetten voor de Sint 😉

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 zak strooigoed
  • zak chocolade pepernoten
  • kleine zak kruidnoten
  • Chocolade Sint figuur
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • mespuntje zout
  • 2 repen pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 150 gram melkchocolade
  • 1 beker slagroom 35% 250 ml

En zo maak je de taart:

-We beginnen als eerste met de ganache voor de taart. Dat is een soort chocolade boter die je over de taart smeert om alle figuurtjes en pepernoten op te plakken. Neem vervolgens een grote kom en breek 1 reep pure chocolade en de 150 gram melkchocolade in stukken. In een steelpannetje verwarm je de slagroom tot het kookpunt. Daarna giet je het bij de chocolade brokken en al roerend laat je deze smelten. Roer het geheel tot een zachte chocolade massa.Vervolgens neem je een mixer erbij en klop je het tot een redelijk stevige massa op. Zet dit dan opzij en laat op kamer temperatuur verder opstijven.

 

-Verwarm je oven voor op 175 graden

-Neem intussen een grote kom erbij en zeef hierin het bakmeel, het cacaopoeder en het zout. Neem een andere pan erbij en hierin doe je de basterdsuiker, 100 gram pure chocolade, en 100 ml kokend water. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en op een laag vuur roer je dit door tot een mooie egale massa.

-Bekleed de bodem van je springvorm (doorsnee 20 cm) met bakpapier en beboter de rand.

-Neem nu de kom met het bakmeel erbij en giet hierin de egale chocolade massa en mix dit door tot een glad beslag. Giet dit in je springvorm en zet voor 55 minuten in de oven.

-Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en vervolgens laat je hem met de rand eromheen eerst 30 minuten afkoelen. Daarna haal je de rand eraf en laat je hem nog eens een uur afkoelen.

-Je kunt de taart eerst door het midden snijden en beide helften met de ganache bestrijken. Maar dat hoeft niet persé. Met een spatel bestrijk je de hele taart met een mooie laag en pak hierna het strooigoed erop. Begin onderaan met het versieren van de taart naar eigen fantasie.

Dé Sinterklaas taart:

Ten slotte pak je het Sintfiguur erbij en zet je deze op de top van de taart! Wie zoet is krijgt lekkers dus de liefste uit het gezin krijgt het eerste stuk : Heerlijk happen!

 

3 gedachten over “Dé Sinterklaas taart”

  1. RT @HeerlijkeHappen: Dé #Sinterklaas taart
    Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. Want het heerlijk avondje is bijna…

  2. Pingback: Slagroomtoetje voor de Sint - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.