Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de saus, haal uit de verse paprika's de zaadlijsten en hak ze in blokjes. Snipper de ui, haal het velletje van de knoflook tenen, en laat de paprika's uit de pot uitlekken.
Verhit een stoofpan en doe er wat olijfolie in, bak de ui, knoflook en paprika's tot ze zacht worden en voeg dan het blikje tomatensaus toe. Breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Laat even een kwartiertje pruttelen. Daarna met je staafmixer tot een saus mixen.
Schil de zoete aardappels en hak ze in kleine blokjes. Kook ze voor 10 minuutjes in water met een beetje zout. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
Schep de saus in de ovenschaal erbij en voeg ook de chorizo toe die je in blokjes hebt gesneden.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Maak met een lepel twee holletjes waar je voorzichtig de eitjes in laat glijden. Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuutjes tot het ei mooi is gestold.
Bestrooi met de fijngehakte verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Ik hield nog een halve pan paprikasaus over, deze kun je prima verwerken tot een soepje. Of vries hem in voor een volgende keer.