Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Een gemaakelijk recept met een grootse smaakbeleving.
Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Een shakshuka recept wordt over het algemeen gemaakt met tomatensaus. En tegenwoordig vooral als vegetarisch gerecht geserveerd. Zoals dat met veel stoofpotjes het geval is, werd het vroeger met vlees geserveerd. Nu is ook dit een gerecht waarvan verschillende gemeenschappen hun eigen stempel erop hebben gedrukt. Honderd procent zeker kunnen we dus niet zeggen wie als eerste met dit gerecht kwam. En omdat dit dus een potje is waar je lekker je eigen draai aan kunt geven maakte ik mijn versie. Deze shakshuka zoete aardappel met paprikasaus heeft volop smaak. We geven hem lekker wat pit door het gebruik van chorizo worst. De shakshuka kruiden we verder met wat chilipoeder en veel verse kruiden.

Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus
Het eitje is perfect gebakken in de oven.
Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Een gemaakelijk recept met een grootse smaakbeleving.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: paprika, shakshuka, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

ovenschaal
stoofpan
staafmixer

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • verse peterselie
  • 3 zoete aardappels
  • 100 gram chorizo in blokjes gesneden

Voor de paprikasaus heb je nodig:

  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 blik gepureerde tomatenstukjes
  • 1 pot gegrilde paprika's in olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • chilipoeder
  • peper /zout

En zo maak je het:

  • We maken eerst de saus, haal uit de verse paprika's de zaadlijsten en hak ze in blokjes. Snipper de ui, haal het velletje van de knoflook tenen, en laat de paprika's uit de pot uitlekken.
  • Verhit een stoofpan en doe er wat olijfolie in, bak de ui, knoflook en paprika's tot ze zacht worden en voeg dan het blikje tomatensaus toe. Breng op smaak met peper, zout en wat chilipoeder. Laat even een kwartiertje pruttelen. Daarna met je staafmixer tot een saus mixen.
  • Schil de zoete aardappels en hak ze in kleine blokjes. Kook ze voor 10 minuutjes in water met een beetje zout. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
  • Schep de saus in de ovenschaal erbij en voeg ook de chorizo toe die je in blokjes hebt gesneden.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Maak met een lepel twee holletjes waar je voorzichtig de eitjes in laat glijden. Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuutjes tot het ei mooi is gestold.
  • Bestrooi met de fijngehakte verse peterselie.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Ik hield nog een halve pan paprikasaus over, deze kun je prima verwerken tot een soepje. Of vries hem in voor een volgende keer. 
Wat vind je van dit recept?
shakshuka kruiden
Natuurlijk kan verse peterselie niet ontbreken!

Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus

Je shakshuka kruiden kun je op vele manieren doen. In dit shakskuka recept doen we dat door een lekkere pittige paprikasaus te maken. Ook de chorizo worst geeft zijn smaak goed af. Doordat hij verwarmd wordt raakt hij zijn vet kwijt in de saus. Hierdoor krijgt de saus nog weer wat extra smaak. En ik zal Heerlijke Happen niet zijn als ik in deze shakshuka zoete aardappel met paprikasaus géén verse peterselie toevoeg. Zoals jullie weten zeker een favoriet kruid in de keuken. Peterselie heeft een frisse smaak en past hier dus perfect bij. Al met al een makkelijk gerechtje maar absoluut een smaakexplosie.

Andere lekkere recepten met zoete aardappel of ei, hier een aantal suggesties:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
shakshuka recept
Makkelijk te serveren voor de lunch met een stukje brood erbij.

Hier heb ik nog een aantal suggesties voor je:

1 gedachte over “Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept